Συνεχίζονται για 2η ημέρα οι εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης της απόληξης του ρέματος Γ.Ακτής. video-φωτο

Υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Β Μπούτση, συνεχίζονται για 2η ημέρα οι εργασίες καθαρισμού και διαπλάτυνσης της απόληξης του ρέματος της Γαλάζιας Ακτής από συνεργεία που έχει μισθώσει ο Δήμος Σαρωνικού. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Σαρωνικού απέστειλε και επιστολή -στην οποία επισυνάπτεται σχετική αλληλογραφία – στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας

Η Κάμερα του paraktios κατέγραψε και σήμερα 3/8/18 τις εργασίες καθαρισμού της απόληξης από την πλευρά της Γαλάζιας Ακτής καθώς και την διαδρομή από το σημείο διαπλάτυνσης μέχρι τον αιγιαλό. Σημειώνεται ότι το προαναφερθέν τμήμα που διανύσαμε με την κάμερα (από το σημείο που βρίσκεται κάτω από την παραλιακή μέχρι την παραλία φαίνεται καθαρό καθώς όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Β.Μπούτσης ήταν ήδη καθαρισμένο από εργολάβο της Περιφέρειας. Φυσικά παραμένει το θέμα πως η Περιφέρεια έχει την ευθύνη καθαρισμού ολόκληρης της διαδρομής των ρεμάτων και όχι μόνο των απολήξεων καθώς αποδεικνύεται ότι ο καθαρισμός μόνο μερικών μέτρων της απόληξης δεν είναι επαρκής όταν στην προηγούμενη διαδρομή έχει ελαττωθεί κατά πολύ το πλάτος και το βάθος του ρέματος από φερτά υλικά και πυκνή βλάστηση.

Κατά την διαδρομή, η κάμερα κατέγραψε και κάποιες σωληνώσεις παρακείμενων του ρέματος ιδιοκτησιών που καταλήγουν  κατ ευθείαν μέσα στο ρέμα και μία απ αυτές προς την θάλασσα. Σε ότι αφορά την τελευταία, πολύς κόσμος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί -όπως και ο Δήμος Σαρωνικού- και είχε απαντηθεί- τότε-το ερώτημα καθώς αυτή η σωλήνωση εξυπηρετούσε την άντληση νερών κατά τις εργασίες ανέγερσης. Ωστόσo οι υπηρεσίες του Δήμου ελέγχουν και πάλι το ζήτημα.

Δείτε το video

Categories