Τα παράπονά του στους… δημότες

Συντάκτης: Ιωάννα Σωτήρχου
«Είναι μερικά πράγματα που σε φτάνουν στο μη περαιτέρω. Εδώ και μια βδομάδα όλη η χώρα συζητά για το μοιραίο οικόπεδο στο οποίο εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο 27 συμπολίτες μας επειδή είχαν κλείσει τη δίοδο στη θάλασσα. Και βλέπουμε στην περιοχή μας αυτές τις μέρες να περιφράσσεται παραθαλάσσιο οικόπεδο και να κλείνεται η δίοδος προς τη θάλασσα. Αυτό με έκανε να τρελαθώ. Τι άνθρωπος είναι αυτός που το κάνει αυτό τώρα;».

Το παραθαλάσσιο οικόπεδο που περιφράσσεται στην περιοχή της Βραυρώνας

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, μας εξηγεί την απόφασή του να κοινοποιήσει μια διαφορετική ανακοίνωση δημοτικής αρχής, με την οποία εκθέτει τους… δημότες του:

«Αγαπητοί Συμπολίτες,

Πέντε Φωτογραφίες των τελευταίων ημερών, μετά την καταστροφική Πυρκαγιά, στο Μάτι, που αποτυπώνουν σε όλο τους το Μεγαλείο, την Αυθαιρεσία, την Παρανομία και την τεράστια Αναισθησία, Συμπολιτών μας, που ντρέπομαι που ζούμε στην ίδια Πόλη…

Αυτονόητα, οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιληφθεί με Πρόστιμα και Καταγγελίες, όπως προβλέπεται!» ξεκινά η ανακοίνωσή του, την οποία συνοδεύουν οι φωτογραφίες με την περίφραξη του παραθαλάσσιου οικοπέδου στη Βραυρώνα που κλείνει τη δίοδο στη θάλασσα, του επαγγελματία στο Πόρτο Ράφτη που ξεφορτώνει τα σκουπίδια του στην άκρη του δρόμου και των σκουπιδιών -κυρίως ξερόκλαδων, δηλαδή πρώτης τάξεως καύσιμη ύλη- που έχουν πεταχτεί κοντά στον οικισμό του Πολυτεχνείου.

Η πικρή εμπειρία

Ο δήμαρχος που διανύει τη δεύτερη και «τελευταία», όπως μας λέει, θητεία του μας μιλά για το έργο που αφήνει, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε όλα αυτά τα χρόνια. Τα αυθαίρετα στην περιοχή του, που αφορούν κυρίως υπερβάσεις της άδειας, αλλά και την έλλειψη μέσων στην αποκεντρωμένη διοίκηση, προκειμένου να προβεί σε κατεδαφίσεις στις περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει και προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Σκουπίδια κοντά στον οικισμό του Πολυτεχνείου |
Μας μιλά για τις περικοπές στους πόρους των δήμων που δεν τους επιτρέπει να καθαρίσουν όλα τα οικόπεδα από τα εύφλεκτα υλικά -κάτι που αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών και «παρά τις επιστολές που στέλνει εγκαίρως ο δήμος, μόλις το 10% ανταποκρίνεται, ενδεικτικό της συνείδησής μας» όπως μας λέει, συμπεριφορά που αφήνει παρά τα πρόστιμα ένα μεγάλο βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση που καλείται να ανταποκριθεί με μειωμένους υπαλλήλους και χρήματα. Μόνο στο Πόρτο Ράφτη έχει 12 χιλιάδες στρέμματα εντός σχεδίου και 50.000 εκτός σχεδίου κι ενώ απέχει μόλις 6-7 χλμ. από το Μαρκόπουλο, το εσωτερικό οδικό δίκτυο φτάνει τα 230 χλμ…

Μας εκμυστηρεύεται ακόμη ένα παράπονό του για τον οικισμό όπου κατοικούν εξαιρετικά εύποροι συμπολίτες του και ακόμη περιμένει ο δήμος να πάρουν την πρωτοβουλία να τον ενισχύσουν προκειμένου να μαζεύουν τα σκουπίδια της περιοχής, καθώς «υπάρχουν και άνεργοι συμπολίτες μας και με χαρά θα έκαναν μερικά μεροκάματα, αντί να βρίσκουμε πεταμένα σκουπίδια στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού…».

Οπως καταλήγει και στην ανακοίνωσή του, «Εάν, κατά πλειοψηφία, δεν αποκτήσουμε στοιχειώδη Παιδεία, Αγωγή και σεβασμό στην Φύση και τους Συμπολίτες μας, όχι ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής δεν μας αξίζει, αλλά και αυτό, της Υποσαχάριας Αφρικής, πολύ μας είναι…

efsyn.gr

Categories