Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας: Να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών στην Αμαλιάδα

Την διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές σε περιοχές της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Γεράκι και Ανάληψη) ζητά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή του στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Αναφερόμενος στις χθεσινές πυρκαγιές ο κ. Κατσιφάρας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Ηλείας, μεταφέροντας παράλληλα και τον φόβο των κατοίκων.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράκι, την Ανάληψη και την Δαφνιώτισσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με σχεδόν ανεξάρτητες εστίες, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και περιουσίες πολιτών.

Ο κ. Κατσιφάρας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια, «λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της περιοχής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μελλοντική φωτιά, αν δεν κατασταλεί σε πρώτο χρόνο ή αν οι καιρικές συνθήκες καταστήσουν δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης».

aftodioikisi.gr

Categories