Αριστείδης Μακροδημήτρης: Ένας Πρωταθλητής με τεράστια Δύναμη και θέληση. Συνέντευξη στο Paraktios – video

“Η Γυμνασιάρχης Κατερίνα Μπαξεβανέλη με παρακίνησε  να ασχοληθώ με την κολύμβηση όταν ήμουν μαθητής της Β’ Γυμνασίου – Μηδέν Βοήθεια από την Πολιτεία και από τον Τόπο μου – Επόμενοι στόχοι στην Μαλαισία τον Ιούνιο 2019 και οι Παραολυμπιακοί του Τόκυο το 2020”.

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1991, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης ζώντας κοντά στην Θάλλασα στην Παλαιά Φώκαια, ασχολήθηκε με την κολύμβηση κατόπιν παρότρυνσης της Γυμνασιάρχη του Σχολείου  Κατερίνας Μπαξεβανέλη, αφού προηγουμένως είχε παρακολουθήσει τους Παραολυμπιακούς του 2004 της Αθήνας.

Οι επίσημες προσπάθειες ξεκίνησαν το 2006 με την βοήθεια του Ομοσπονδιακού Προπονητή  Γιάννη Αλεξάκη που μέχρι σήμερα είναι στο πλευρό του.

Το 2009 και αφού μέχρι τότε οι διακρίσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη σε Ελληνικές διοργανώσεις, ο Αριστείδης κατόρθωσε να πιάσει τα όρια και έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Έκτοτε, ξεκίνησε η πορεία προς τους μεγάλους Στόχους.

1 ασημένιο και 2 χάλκινα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου (2012)

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2013)

Χρυσά μετάλλια και 2 παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014

Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς της Ολλανδίας  2014

Χάλκινο Μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς της Πορτογαλίας  (2016)

5η, 6η και 7η θέση στους Παραολυμπιακούς  του Rio (2016)

Σήμερα, φορώντας με υπερηφάνεια στον λαιμό του 3 βαρύτιμα μετάλλια (2 χρυσά και 1 Ασημένιο) από το Πανευρωπαικό 2018 του Δουβλίνου και αφήνωντας πίσω του το σερί των Χάλκινων μεταλλίων σε μεγάλους Αγώνες, ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη  αισιοδοξία και πάθος, στοχεύοντας το πανευρωπαικό της Μαλαισίας (2019) και τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο (2020)

Συνάντησα τον Αριστείδη στο σπίτι του στην Π.Φώκαια και συζητώντας μαζί του, ένοιωσα υπερηφάνεια και δέος μπροστά σε έναν νέο άνθρωπο που σηκώνει ψηλά την Πατρίδα του και τον τόπο του.

Ταυτόχρονα όμως και απoγοήτευση, ακούγωντας τον να δηλώνει πως τίποτα δεν έχει κάνει ο Τόπος του και Πολιτεία για να τον στηρίξουν, με εξαίρεση φυσικά την οικογένειά του και κάποιους επιφανείς συμπολίτες μας.

Δείτε την μικρή αλλά με ουσία συνέντευξη του Αριστείδη Μακροδημήτρη, στο Paraktios.gr


Δείτε τα video από τους τελικούς στους Πανευρωπαικούς του Δουβλίνου του 2018,  στους οποίους ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κέρδισε 2 χρυσά και ένα Ασημένιο μετάλλιο

 

 

Categories