Γίνε και εσύ Υπεύθυνος Παρακολούθησης μιας Σημαντικής Περιοχής για τα πουλιά!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές, που θέλουν να συμβάλλουν στην παρακολούθηση και προστασία μιας από τις 208 περιοχές ΙΒΑ(Important Bird Areas – IBAs) της χώρας.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και θα θέλατε να γίνετε και εσείς μέλος του πιο δυναμικού δικτύου για την προστασία της φύσης, τότε δηλώστε συμμετοχή στο φθινοπωρινό εκπαιδευτικό σεμινάριό μας που θα πραγματοποιηθεί στους Τοξότες Νέστου τοΣαββατοκύριακο 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο φαράγγι των Στενών Νέστου και να παρατηρήσουμε πουλιά στο παραποτάμιο δάσος του.

Tο σεμινάριο είναι διήμερο και δεν απαιτούνται έξοδα συμμετοχής. Τα έξοδα διαμονής, καθώς επίσης το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα καλύπτονται από την Ορνιθολογική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία (γενικές γνώσεις ορνιθοπανίδας, σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, θεσμικό πλαίσιο, αναγνώριση ενδιαιτημάτων) καθώς και πεδίο (παρατήρηση πουλιών, αναγνώριση απειλών που αντιμετωπίζουν οι βιότοποι και τα είδη, μεθόδους καταγραφής ειδών και συμπλήρωση των πρωτοκόλλων).

Παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, δηλώστε τη συμμετοχή σας το συντομότερο καιμέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2018.
–   Όσοι είστε νέοι στο δίκτυο συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ
–   Όσοι είστε ήδη μέλη του δικτύου συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ

Βρείτε την ΙΒΑ της περιοχής σας στον χάρτη  με τα όρια και των 208 IBA της Ελλάδας.

Φιλικά,

Δανάη Πορτόλου
Συντονίστρια Δικτύου IBA Caretakers

 

Categories