“Πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών” – Το video της ενημερωτικής συνάντησης στην Π. Φώκαια.

Μπορεί οι διοργανωτές Φορείς (1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού και Μελισσοκομικός Περιβαντολογικός Σύλλογος το “Κεντρί”) να μην έμειναν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου στην χθεσινή  Ενημερωτική συνάντηση στην Π.Φώκαια με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών” όμως θεωρούμε ότι έγινε ένα σοβαρό βήμα στην ενημέρωση του κόσμου καθώς η ίδια ενημέρωση θα γίνει και απόψε Κυριακή 9/9/18 στην Ανάβυσσο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)  όπου το κοινό ελπίζουμε να είναι πολυπληθέστερο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν και άλλοι Σύλλογοι (Ένωση Συλλόγων , “Σύλλογος το Λαγονήσι ” κ.α,) είχαν διοργανώσει τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις με εισηγητές ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Επιστήμονες. Ακόμα όμως μεγαλύτερης σημασίας η χθεσινή και σημερινή, αφού γίνονται λίγο μετά την μεγάλη φονική πυρκαγιά του Ματιού.

Κύριοι εισηγητές της χθεσινής Εκδήλωσης ο Υποδιοικητής της ΠΥ Λαυρίου, Πολύζος Βασίλης Επιπυραγός και Σάββας Γιάννης ανθυποπυραγός.

Την συνάντηση χαιρέτισε ως οικοδεσπότης ο Πρόεδρος της ΔΚ Νάσος Παπουτσής, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης ο οποίος μετά τον χαιρετισμό έκανε εισήγηση και στο ενδιάμεσο παρέμβαση, ενώ χαιρετισμό και παρέμβαση έκανε και ο υπ. Δήμαρχος Χρήστος Τσιγαρίδας.

Οι δύο ομιλητές της ΠΥ αναφέρθηκαν εκτενώς στην αντιμετώπιση και πρόληψη καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές έχοντας πάντα στο επίκεντρο το Μάτι.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος (40omin) αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και μετέπειτα Δήμου Σαρωνικού, στην αίτηση χρηματοδότησης από την Ευρωπαική Ένωση των 13 Δήμων της Αν Αττικής για την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για κάθε οικισμό  κάτι που μπορεί να γίνει με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το άλλο έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Σαρωνικού με την  αντικατάσταση των λαμπτήρων όλου του Δήμου με λαμπτήρες led. Και αυτό, γιατί κάθε λαμπτήρας αποτελεί και έναν πομποδέκτη και θα είναι δυνατόν μέσω της εφαρμογής Smart cities να απομονώνεται και να ειδοποιείται μέσω εφαρμογής στο κινητό, συγκεκριμμένη κάθε φορά περιοχή πχ για την εκκένωση η οδηγίες ενός οικισμού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πριν την έναρξη του β’ μέρους με τις ερωτήσεις πολιτών, χαιρετισμό έκανε ο Χρήστος Τσιγαρίδας (1:15) σχολιάζοντας ότι από το 2014 είχε προτείνει στο Δήμο την δημιουργία Σχεδίου έκτακτου Κινδύνου κάτι το οποίο δεν υπάρχει ακόμα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρισταμένους (1:19) και η ενημέρωση έκλεισε με την υπόσχεση από τους διοργανωτές για ανανέωση του ραντεβού ΠΡΙΝ την επόμενη έναρξη της αντιπυρικής Περιόδου 2019.

Δείτε το video της ενημέρωσης και

ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (6:30μμ)

Δείτε φωτο εδω

Categories