Βραβεύσεις Φορέων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού. Σαρωνίδα 15/9/18 – video+photos

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού χθες 15/9 και ευκαιρία καθαρισμού της Παραλίας της Σαρωνίδας καθώς και βραβεύσεις από τον Δήμο Σαρωνικού σε Φορείς και Συλλόγους του Δήμου για την διαρκή τους συμμετοχή και ευαισθητοποίηση στους εθελοντικούς καθαρισμούς που δεν είναι και λίγοι, κυρίως στην Περιοχή της Σαρωνίδας.

Διοργανωτές, ο Δήμος Σαρωνικού και οι “ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” οι οποίοι είχαν και τον συντονισμό μικρής γιορτής για να επιδοθούν αναμνηστικοί έπαινοι στους φορείς. Τις απονομές -καθώς ο Δήμαρχος Σαρωνικού ήταν εκτός Πόλης- τις έκανε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αικατερίνη Γκούμα η οποία και διάβασε μήνυμα του Δημάρχου.  (Το κείμενο του μηνύματος μπορείτε να το διαβάσετε λίγο πιο κάτω).

Να σημειωθεί ιδιαιτέρως ότι στον καθαρισμό της παραλίας της Σαρωνίδας συμμετείχαν σπουδαστες του Πανεπιστημίου webster στα πλαίσια του Προγράμματος “ODYSSEY”.

Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Σαρωνικού.

“Φίλες και φίλοι

Λόγοι ανωτέρας βίας δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Θέλω, όμως, να σας ευχαριστήσω θερμά που για μια ακόμη φορά δώσατε το παρών σε μια δράση περιβαλλοντικής προστασίας. Σε μια δράση ευθύνης και αγάπης για τον τόπο όπου ζούμε. Για τον πλανήτη στον οποίο μεγαλώνουν και θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Σήμερα, μαζί με εσάς, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό της Γης. Στη χώρα μας, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον καθαρισμό και την προστασία των ακτών από την ρύπανση των πλαστικών.

Για εμάς στο Δήμο Σαρωνικού, η θάλασσα και οι ακτές είναι μέρος της παράδοσης αλλά και της καθημερινότητάς μας. Η καθαριότητα και η βιωσιμότητά τους, επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον μας.

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο, αυτό τον πολύτιμο θησαυρό, να τον διατηρήσουμε και να τον παραδώσουμε άθικτο στις επόμενες γενιές. Θέλουμε η προστασία του θαλάσσιου, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος να γίνει συνείδηση και καθημερινή πράξη για όλους.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να φθάσει παντού. Μέσα από τις εθελοντικές δράσεις και το έργο των τοπικών μας συλλόγων, μέσα από την εκπαίδευση, μέσα από την οικογένεια. Κυρίως, μέσα από το παράδειγμα υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, όπως εσείς.

Θερμά συγχαρητήρια στην οργάνωση Young Volunteers in Action, στους εκπροσώπους του World Cleanup Day στην Ελλάδα, αλλά και σε όλους εσάς, που δώσατε με τη συμμετοχή σας νόημα και περιεχόμενο σε αυτή την πρωτοβουλία. Που αποδείξατε, για μια ακόμη φορά, ότι για τον τόπο μας, ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής – Γιώργος Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού “

Δείτε φωτό από τον καθαρισμό και τις απονομές ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories