Η Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού – video

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης παραχώρησε η προσωρινή Διοίκηση της νεοσύστατης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, χθες βράδυ 19/9/18, στο Δημαρχείο Αναβύσσου προκειμένου να επικοινωνήσει  τους σκοπούς ίδρυσης της.

Κατά τη γνώμη μας, σε ότι αφορά αυτή την πρωτοβουλία, πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν έχουμε τόσα χρόνια συναντήσει και ευχόμαστε ότι στο μέλλον θα βρει μιμητές όχι μόνον από  Συλλόγους αλλά και από τις Διοικήσεις των Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων του Δήμου μας καθώς σπάνια εκδίδονται  Δελτία Τύπου η διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για ζητήματα που αφορούν στις περιοχές ευθύνης τους προς ενημέρωση των Κατοίκων.

Κατά την έναρξη της  συνέντευξης Τύπου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος  Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος Σάββας Γκέραλης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σαρωνικού Σπύρος Χυσίρογλου καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων

Από πλευράς τοπικών μέσων ενημέρωσης, εκτός του εκδότη του attikos.gr Άγγελου Φραγκόπουλου που ήταν στο Προεδρείο με την ιδιότητα του ΓΓ της Ομοσπονδίας, παρόντες ήταν εκπρόσωποι  του “ΝΤΕΛΑΛΗΣ” , “TA NEA του Σαρωνικού ” και Paraktios.gr.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού μετά τον χαιρετισμό του με τον οποίο ευχήθηκε Καλή Επιτυχία στην Ομοσπονδία, και πριν την αποχώρησή του , αναφέρθηκε στη νέα πρόταση για την Επίλυση του Αποχετευτικού και προανήγγειλε την Συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου την Τρίτη 25/9 , για την υπερψήφιση της πρότασης, τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε την δικαιολογία  να μην την ψηφίσει.

Την ίδρυση της Ομοσπονδίας χαιρέτησε και ο Αντιδήμαρχος Σάββας Γκέραλης ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για επίλυση των θεμάτων που θα τεθούν υπόψη του.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Φραγκιαδουλάκης, ανακοίνωσε τους Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας και διάβασε τα κυριότερα σημεία του ιδρυτικού καταστατικού. Προς διευκόλυνση των αναγνωστών παραθέτουμε αυτά τα στοιχεία στο τέλος της ανάρτησης.

Εκτός διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγ Τριάδα Βούρλων Νίκος Πάστρας έθεσε υπόψη του Δημάρχου την πρόσφατη εξέλιξη στο Αντιπλημμυρικό Αναβύσσου καθώς ο Εργολάβος “εγκατέλειψε” νόμιμα το έργο επειδή ο Δήμος δεν ήταν συνεπής στην κατεδάφιση μαντρών που είχε την υποχρέωση να κάνει προκειμένου ο εργολάβος να συνεχίσει το έργο. Με αυτή την διαδικασία θα πρέπει όπως δήλωσε ο κος Γκέραλης να γίνει εκ νέου άλλη σύμβαση για να προχωρήσει το έργο.

Ερωτήσεις από τοπικά μέσα ενημέρωσης (Μετά από το 40ο min)

  1. Μπορεί κάποιος πολίτης που δεν είναι ενταγμένος στην Ομοσπονδία να απευθυνθεί για κάποιο πρόβλημα? 40min
  2. Γιατί επιλέξατε να δημιουργήσετε ένα νέο όργανο και να μην μείνετε μέσα στο υπάρχον το οποίο με 20 συλλόγους θα ήταν ένας πανίσχυρος φορέας στον Σαρωνικό. (49min)
  3. Θα συνεργασθούν οι 2 φορείς σε περίπτωση ένος μεγάλου προβλήματος, για το καλό των πολιτών? (58 min)
  4. Αν για την αποχώρηση από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, υπήρξαν αποφάσεις των αντίστοιχων Γενικών Συνελεύσεων (60min)

Ερωτήσεις -τοποθετήσεις παρισταμένων (1:00hr)

Ζητούμε συγγνώμη γιατί σε κάποια σημεία στην λήψη του ήχου, υπάρχουν παρεμβολές  από κινητά τηλέφωνα

Οι Σκοποί της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής:

Η δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα, του οποίου η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή αποσκοπεί σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης, αντιμετώπισης και επίλυσης των κοινών προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της, τους Συλλόγους των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού και ειδικότερα όπως:
Η οικονομική ανάπτυξη.
Η καθαριότητα των πόλεων και των οικισμών.
Η διατήρηση ελεύθερων παραλιών.
Η δημιουργία και η συντήρηση υποδομών όπως: Η δημιουργία κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, κοιμητηρίων, δημοτικής συγκοινωνίας, οδικού δικτύου κ.λπ.
Η προώθηση σχεδίων πόλεως σε όλους τους οικισμούς.
Η ασφαλής διαβίωση των πολιτών και η διαφύλαξη της περιουσίας τους.
Η ενεργός επικοινωνία και γνωριμία των κατοίκων και οικιστών μελών των Συλλόγων, η καλλιέργεια μεταξύ τους αρμονικών σχέσεων και δεσμών και η ανάπτυξη της αγάπης τους προς το δήμο Σαρωνικού.
Η οικονομική, πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών των Συλλόγων και των κατοίκων και οικιστών του Δήμου Σαρωνικού.
Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, συμπαράστασης, υλικής και ηθικής βοήθειας στα μέλη των Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, καθώς και τους κατοίκους και οικιστές του Δήμου Σαρωνικού που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.
Η προσπάθεια συντήρησης και διάσωσης των παραδόσεων της ευρύτερης περιφέρειας της χερσονήσου της Λαυρεωτικής και η προστασία του Φυσικού, Ιστορικού και Αρχαιολογικού Προσώπου της περιοχής, καθώς και η διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ακτών, του πρασίνου, η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και οικιστικής μορφής, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, η υγιεινή και η καθαριότητα γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού από κάθε οικολογική αλλοίωση.
Η προώθηση της θεσμικής αναβάθμισης και παρέμβασης των Συλλόγων, για την επίλυση των προβλημάτων που τις απασχολούν.
Η ενεργός συμμετοχή και εκπροσώπηση των συμφερόντων της περιοχής και των κατοίκων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η κάθε φύσεως τοποθέτηση έναντι των γενικότερων προβλημάτων, εθνικών, αναπτυξιακών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών, περιβαλλοντολογικών και πολιτιστικών που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Η διοργάνωση κοινών αθλητικών, καλλιτεχνικών, πνευματικών και άλλων εκδηλώσεων.

ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τα όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι:

Α) Η Γενική Συνέλευση (συνεδριάζει κάθε 3 χρόνια)
Β) Το Γενικό Συμβούλιο (Συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο)
Γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο (Συνεδριάζει ανά δίμηνο)
Οι συνεδριάσεις των οργάνων είναι υποχρεωτικά δημόσιες.

Categories