Κ. Μεθενίτης Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου: “Η λύση Ψυττάλειας υπάρχει πάντα” – “Δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός της Αττικής” Συνέντευξη

Ισως, στην ερώτηση που απευθύναμε (δείτε ΕΔΩ) στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου καθώς και τους λόγους αντίδρασης του, απάντηση δίνει σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Paraktios.gr, ο συνεπώνυμος με τον Δήμαρχο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας του ΔΣ Μαρκοπούλου Κώστας Μεθενίτης, αν και οι πρώτες δηλώσεις στην συνέντευξη ξεκίνησαν με βολές εναντίον της Δημοτικής Αρχής εξ αιτίας της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Μαρκόπουλο.

Ο Κώστας Μεθενίτης είναι αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Μαρκοπούλου που αποτελεί την 3η σε αριθμό δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται επίσης ότι κατά δήλωσή του στο μέσο μας, δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Παραθέτουμε την συνέντευξη (συνολικά 15 min) σε 3 ηχητικά μέρη σημειώνοντας σε καθένα, τα κύρια σημεία, Σας προτρέπουμε όμως να ακούσετε και το ηχητικό για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.


Α.    “Πάλι η ίδια ιστορία, πάλι τα πολλά αντλιοστάσια – Η λύση Ψυττάλειας υπάρχει πάντα –  ο Νότιος Ευβοικός επιβαρύνεται με ένα ακόμα φορτίο το οποίο δεν χρειάζεται να γίνει – Είναι έργο πολύ ακριβό – Αν δεν θέλουν Ψυττάλεια θα μπορούσαν να πάνε το μισό στην Ψυττάλεια η στο Κορωπί και το άλλο μισό στο Λαύριο


Β. Γιά την 3βάθμια επεξεργασία η οποία είναι πολύ ακριβή – Η Αττική είναι μία ΕΝΙΑΙΑ περιφέρεια και δεν αντιμετωπίζεται με περιστασιακές λύσεις – Είχε γίνει πρόταση στην Περιφέρεια να καταγραφούν οι ανάγκες ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς αντέχει η Αττική όμως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο

Γ. Το Μαρκόπουλο απέσυρε την Προσφυγή προκειμένου το Κορωπί να κάνει το ΚΕΛ του.  Ώφειλε συνεπώς για λόγους ηθικούς να ενημερώσει και να συννενοηθεί με το Μαρκόπουλο. Κανείς από τον Δήμο Μαρκοπούλου  δεν ήξερε για το θέμα που θα έμπαινε στο Δ Συμβούλιο Κορωπίου.

Για την Ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου. “Για τυπικούς λόγους δεν μπορεί να απαγορεύσει ένας Δήμος κάτι που κάνει ένας άλλος Δήμος στην περιοχή του. Για ουσιαστικούς λόγους όμως αν είχαμε μυαλό θα το προσπαθούσαμε και θα είχαμε συννενοηθεί, Δεν θέλει να επέμβει στην απόφαση του Δήμου”. “Αυτό δεν γίνεται (εννοώντας την επιστροφή των επεξεργασμένων λυμάτων στον Σαρωνικό) κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα το δεχτεί”.

Θα πρέπει επί τέλους να γίνει από την Περιφέρεια μία σοβαρή μελέτη γιατί κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει την άλλη μέρα και κανείς δεν ξέρει αν αυτό που πρόκειται να γίνει, θα αλλάξει δραματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων


Συνοψίζοντας όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μέχρι τώρα παρουσιάσαμε όλες τις απόψεις που έχουν διαμορφωθεί:

  1. Το video του ΔΣ του Κορωπίου με αποσπάματα και την Απόφαση για την νέα Πρόταση. ΕΔΩ
  2. Το σκεπτικό της απόφασης όπως ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΕΔΩ
  3. Την αντίδραση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, ΕΔΩ
  4. Την πρώτη Δημόσια δήλωση του Δημάρχου Σαρωνικού, ΕΔΩ

Νομίζουμε ότι πλέον έχουν παρουσιαστεί σφαιρικά όλες οι απόψεις, αναμένουμε και μεις την έκβαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της Τρίτης 25/9 και κατόπιν θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού καθώς και με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις για το ζήτημα.

Categories