Το 12o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Σαρωνίδας. (video + photos)

Εξαιρετική παρουσία των χορευτικών ομάδων στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έγινε στην Σαρωνίδα το Σάββατο 22/9/18 που διοργανώθηκε -όπως κάθε χρόνο- από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρωνίδας υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και την στήριξη της  “ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου”.

Η Εκδήλωση ήταν επανάληψη της εκδήλωση της 23/6 που διεκόπη αμέσως μετά την έναρξη, λόγω κακοκαιρίας, προκαλώντας μεγάλη θλίψη και πολύ κλάμα στους μικρούς χορευτές του Συλλόγου που περίμεναν πως και πως να πάρουν μέρος μαζί με τα υπόλοιπα χορευτικά τμήματα. Γι αυτό, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φανή Νικολοπούλου, στην ομιλία καλωσορίσματος αφιέρωσε την βραδιά στους μικρούς χορευτές οι οποίοι  στάθηκαν αντάξια της τιμής και έδοσαν τον καλύτερο εαυτό τους  στην εκτέλεση του προγράμματός τους για να εισπράξουν τα πιο θερμά χειροκροτήματα του Κοινού. Το φεστιβάλ χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού με τα καλύτερα λόγια για τους διοργανωτές και ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους σε τόσο μεγάλης σημασίας πολιτιστικές δράσεις διατηρώντας και διαδίδοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Άψογη η διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα καθώς είχαν διορθωθεί τεχνικές ατέλειες, κυρίως στον φωτισμό-που είχαν εντοπιστεί τον Ιούνιο. Πέρα απ’ όλα όμως , εξαιρετικά τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος με χορούς από την Μικρά Ασία, Ανατολική Ρωμυλία, Κέρκυρα, Επτάνησα, Μακεδονία και από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Εκτός των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρωνίδας, συμμετείχαν χορευτικά από το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης (Κ.Ε.Τ.Ε) και του Συλλόγου Επτανησίων Αγ.Παρασκευής (“Τα Ιόνια”).

Το φεστιβάλ “έντυσε” μουσικά η παραδοσιακή Ορχήστρα του Λευτέρη Φραγκιουδάκη και του Νίκου Καραολάνη (Λαόυτο και κρουστά, αντίστοιχα) με την συμμετοχή του Γιώργου Κότσικα στο κλαρίνο, της Μαρίας Νούσιας στα κρουστά και φωνές τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου και τον Παναγιώτη Τσαπάρα.

Συντελεστές: Παπαγεωργίου Παναγιώτης, (χοροδιδάσκαλος), Επιμέλεια Ευαγγελία Ιερωνυμάκη, Μουσική επιμέλεια Γιάννης Οικονόμου.

Από την εξαιρετική εκδήλωση, δείτε μερικά αποσπάσματα σε video του Paraktios.

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories