Αποχετευτικό Σαρωνικού. Ομόφωνη απόφαση Μαρκοπούλου “Αντιτασσόμαστε στις 2 αποφάσεις και  θα υπάρξει ΠΡΟΣΦΥΓΉ κατά της πρώτης Διοικητικής Πράξης  που θα εκδοθεί . Video της Συνεδρίασης

Η Απόφαση: Η κάθε περιοχή πρέπει να πάρει τα βάρη της δικής της ανάπτυξης, Αντιτασσόμαστε Πολιτικά και Ουσιαστικά στις 2 αποφάσεις και θα υπάρξει ΠΡΟΣΦΥΓΗ κατά της πρώτης Διοικητικής Πράξης  που θα εκδοθεί (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με ότι αυτό σημαίνει.

Κατά την εισήγησή του προς το Σώμα στην χθεσινή συνεδρίαση της 28/9/18 που είχε ως μοναδικό θέμα τις αποφάσεις των Δήμων Κορωπίου και Σαρωνικού σχετικά με την αποχέτευση του Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας,  ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό των αποφάσεων των δύο Δήμων καθώς και στην αλληλογραφία τους με την ΕΥΔΑΠ και πριν διατυπώσει την προς ψήφιση πρόταση του έκανε κάποιες επισημάνσεις από τις οποίες καταγράφουμε τα βασικά σημεία.

“Υπάρχει μία γενική Αρχή την οποία ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει τηρήσει ως κόρη οφθαλμού που λέει πως κάθε περιοχή οφείλει να φέρει τα βάρη της ανάπτυξής της και να φροντίζει να λύνει το πρόβλημα μέσα στα δικά της όρια  και όχι να το μεταφέρει στην αυλή του γείτονα – Ο κος Βουγιουκλάκης δεν θεωρείται φερέγγυο πρόσωπο γιατί πολλά λέει και τίποτα δεν κάνει -Στις συναντήσεις με την ΕΥΔΑΠ κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να καλέσει τον Δήμο Μαρκοπούλου καθώς επίσης τό έγγραφο της ΕΥΔΑΠ θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί και σε μας γιατί ο τελικός αποδέκτης του ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου – Και στα δύο Δημοτικά Συμβούλια δεν υπήρξε ούτε καν πρόσκληση σε μας  για να διατυπώσουμε τις απόψεις μας – Τα αντισταθμιστικά που αναφέρονται στην επιστολή της ΕΥΔΑΠ δεν είναι καθόλου μα καθόλου αντισταθμιστικά – Από πλευράς Δήμου Μαρκοπούλου σε ότι έχει χρειαστεί σε διαδημοτικό επίπεδο έχουμε επιδείξει πνεύμα συνεργασίας-  Θα παραστούμε στη συνεδρίαση του ΔΣ Παιανίας – Έχουμε επιδείξει επίσης πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στο θέμα των υπηρεσιών της Πολεοδομίας  Μαρκοπούλου για την οποία έχουμε ζητήσει την οικονομική συνδρομή των Δήμων στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας η οποία ακόμα δεν υπάρχει και ο Δήμος Μαρκοπούλου  έχει επιβαρυνθεί με 1εκ ευρώ για μισθοδοσίες και με 200.000 ευρ για αμοιβές δικηγόρων σε μεγάλες υποθέσεις όπως αυτές του Grand Resort Λαγονήσι και της American Expreess στο Δήμο Σαρωνικού. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε η Αλληλεγγύη των συναδέλφων Δημάρχων όταν ζητήθηκε η συνδρομή τους ούτε καν σε επίπεδο εξυπηρέτησης σε Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό – Το ΚΕΛ Κορωπίου προχώρησε γιατί ο Δήμος Μαρκοπούλου απέσυρε την Προσφυγή του.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με αποφάσεις πολιτικής εξουσίας. Δεν μπορούν τη στιγμή που αρνούνται στο Δήμο Σαρωνικού την αποχέτευση στη Ψυττάλεια, να αποχετεύεται εκεί ένα μεγάλο μέρος της Παλλήνης και ένα μεγάλο κομάτι της περιοχής του Βαρνάνα, Γραμματικού κλπ. Είναι προφανές ότι υπάρχει εγκλωβισμός της Δημοτικής Αρχής του Σαρωνικού. Επίσης είναι προφανές ότι είμαστε στο στάδιο των εκτιμήσεων”

Η Απόφαση: Η κάθε περιοχή πρέπει να πάρει τα βάρη της δικής της ανάπτυξης, Αντιτασσόμαστε Πολιτικά και Ουσιαστικά στις 2 αποφάσεις και  θα υπάρξει ΠΡΟΣΦΥΓΉ κατά της πρώτης Διοικητικής Πράξης  που θα εκδοθεί (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με ότι αυτό σημαίνει. (Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κατά την εισήγησή του δήλωσε  ότι θα προσφύγει επίσης και κατα των 2 αποφάσεων των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων)

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να το γνωρίζουν οι φίλοι του Δήμου Σαρωνικού πως η λύση που ψηφίστηκε ομόφωνα, είναι ΜΗ ΛΥΣΗ και αφορά μόνο τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο του Δήμου Σαρωνικού. Η Λυση που προτάθηκε δεν θα προχωρήσει , δεν είναι ούτε σοβαρά μελετημένη, ούτε τεχνοκρατικά μελετημένη, είναι μία λύση που θα καταπέσει και νομικά. Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα είναι υποχρεωμένη να δει από την αρχή με την σοβαρότητα που χρειάζεται και να το αντιμετωπίσει εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Σαρωνικού. Θα μπορούσε να είχε ζητηθεί η βοήθειά μας στη λύση της Ψυττάλειας για την οποία λύση πιστεύω πως δεν προχώρησε για συγκεκριμένους Πολιτικούς Συσχετισμούς που υπάρχουν. Τελικά το θέμα είναι για ποιους δουλεύουμε και για ποιούς παίρνουμε αποφάσεις. Για να εξυπηρετήσουμε τους δήμους μας με τον καλύτερο τρόπο η ταυτόχρονα τους Δήμους και κάποιους εργολάβους?”

Δείτε στο video που ακολουθεί την εισήγηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη καθώς και την ψηφοφορία, ενώ εντός της ημέρας θα ανρτηθεί ολόκληρη η συνεδρίαση  της 28/9/18

Αποσπάσματα (Εισήγηση Δημάρχου και ψηφοφορία)

το video ολόκληρης της συνεδρίασης

 

Categories