Τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κουβαρά “Παντελής Πέτρου”. (video)

Το στολίδι στην περιοχή ΠΕΤΑ Κουβαρά αποτελεί πλέον ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “Παντελής Πέτρου” που εγκαινιάστηκε σήμερα Σάββατο  29/9/18 από τον Δήμαρχο Σαρωνικού και την οικογένεια του δωρητή του οικοπέδου Παντελή Πέτρου ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης , ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Γκίνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά Γιάννης Κίτσος, αναφέρθηκαν στο πολυετές ιστορικό μέχρι την υλοποίηση του έργου που φυσικά δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προηγηθεί η δωρεά του οικοπέδου και η στήριξη της Περιφέρειας -όπως τόνισε ο Δήμαρχος- η οποία παρενέβη όταν το έργο ήταν έτοιμο να απενταχτεί από την χρηματοδότηση.

Συγκηνησιακά φορτισμένη η τελετή εγκαινίων καθώς παραβρέθηκαν η σύζυγος και η κόρη του Παντελή Πέτρου στις οποίες απενεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Σαρωνικού που τις κάλεσε να κόψουν μαζί την κορδέλα.

Ποιος ήταν ο Παντελής Πέτρου, μπορείτε να ακούσετε στην ομιλία της κόρης του στο 37ο min.

Στην τελετή εγκαινίων, εκτός πληθους κόσμου και τοπικών παραγόντων, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου.

Για λεπτομερέστερη αναφορά στα εγκαίνια διαβάστε το Δελτίο Τυπου του Δήμου Σαρωνικού, στο τέλος αυτής της δημοσίευσης.

Εισαγωγικά πλάνα και Αγιασμός (Από την αρχή έως 9οmin)

Ομιλία Προέδρου ΤΚ Κουβαρά (9o min)

Ομιλία Αντιδημάρχου Σταμάτη Γκίνη (13o min)

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π Φιλίππου (21οmin)

Χαιρετισμός Βουλευτή Περιφέρειας Β Οικονόμου (24ο min)

Ομιλία Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη (25ο min)

Απονομή Αναμνηστικών Πλακετών στην οικογένεια των Δωρητών του οικοπέδου 35ο min)

H κόρη του Δωρητή Παντελή Πέτρου -που δεν βρίσκεται εν ζωή- μιλάει για τον πατέρα της (37ο min)

Χαιρετισμός του Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΣπύρουΚίντζιου                       (39ο min)

Κοπή κορδέλας 42ο min)

Ο Βρεφονηπιακός ήδη βρίσκεται σε λειτουργία με τα πρώτα 12 βρέφη της περιοχής.

 

Το video των εγκαινίων από Paraktios.gr

Δείτε περισσότερες φωτο ΕΔΩ


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σαρωνικός, 30/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουβαρά «Παντελής Πέτρου» στην Πέτα, στο Δήμο Σαρωνικού

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κουβαρά «Παντελής Πέτρου», που βρίσκεται στην οδό Ομήρου, στον οικισμό Πέτας Κουβαρά.

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τους Πατέρες Ιωάννη και Ιωάννη, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στις κ.κ. Αιμιλία και Αγγελική – Λουκία Πέτρου, δωρήτριες του οικοπέδου, στο οποίο κατασκευάστηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, στη μνήμη του Παντελή Πέτρου, Υποδιοικητή των ΜΑΤ, που δολοφονήθηκε από την «17 Νοέμβρη» στις 16 Ιανουαρίου 1980. Κατόπιν ο Δήμαρχος μαζί με την σύζυγο και την θυγατέρα του αδικοχαμένου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Το έργο της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κουβαρά, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και ιδίους πόρους του Δήμου. Το κτίριο θεμελιώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τον Δήμαρχο, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Πρόεδρος της Τ.Κ. Κουβαρά Ι. Κίτσος, Αντιδήμαρχος Σ. Γκίνης, Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Β. Οικονόμου, Α. Λ. Πέτρου και ο Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σ. Κίντζιος.
Ο τελευταίος μάλιστα αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο με στόχο, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα παιδιά να αγαπήσουν τη γη και τους καρπούς της. Μετά από την παραπάνω αναφορά του κυρίου Πρύτανη, ο Δήμαρχος πρότεινε την ένταξη όλων των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού στο εν λόγω πρόγραμμα, σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε πέρυσι σε όλους του παιδικούς σταθμούς με τίτλο «Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά».

Απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μια σημαντική κοινωνική υποδομή για τον τόπο μας. Ένα έργο που κινδύνευσε στο παρελθόν να χαθεί, αλλά με πολύ και αποτελεσματική δουλειά διασώθηκε, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους πολίτες. Η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο, στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πλήρες και αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για τους δημότες μας. Να προσφέρουμε, ειδικότερα, προσιτές και ποιοτικές επιλογές στους εργαζόμενους γονείς, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Με αυτό το στόχο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, λειτουργούν πλέον 7, συνολικά, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στο Δήμο μας, αλλά και δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με εξαιρετικά στελέχη και πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία του νέου Σταθμού εντάσσεται στο ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» με Πρόεδρο τον κ. Δ. Λιοδακάκη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, εμπλουτίζοντας τις δομές μας και παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας: να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί σύμμαχοι στην καθημερινότητα της οικογένειας, στην καθημερινότητα κάθε δημότη.»

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, ιδιαίτερα για την Τοπική Κοινότητα Κουβαρά. Ανάμεσά τους, τους αιρετούς συνεργάτες του, την Περιφέρεια Αττικής και το προσωπικό του Δήμου.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν οι κ.κ. Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Β. Οικονόμου, Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Μ. Κόλλια, Αντιδήμαρχοι Σ. Γκίνης, Β. Μπούτσης, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δ. Λιοδακάκης, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Α. Γκούμα και Η. Μπουκοβάλας, Πρόεδρος Τ.Κ. Κουβαρά Ι. Κίτσος, Πρόεδρος Δ.Κ. Καλυβίων Γ. Κολαξής, Πρόεδρος Δ. Κ. Π. Φώκαιας Α. Παπουτσής, Τοπικοί Σύμβουλοι Χ. Βασιλείου, Κ. Μπουλαμάτση και Κ. Στεργίου, Πρύτανης Γ.Π.Α. Σ. Κίντζιος, Υπεύθυνος Π.Π. Δ. Σόφος, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σαρωνικού Χ. Κυνηγαλάκης, Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σαρωνικού Σ. Χυσίρογλου και πλήθος κατοίκων, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Categories