Επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». Ενημέρωση και Στήριξη Γονέων και Παιδιών στον Δήμο μας!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!

Το Επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» λειτουργεί 23 χρόνια στον Δήμο Σαρωνικού και προσφέρει ενημέρωση, στήριξη και θεραπεία σε παιδιά και οικογένειες. Συγκεκριμένα λειτουργεί προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, αυτισμού, ΔΕΠΥ, παιγνιοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης για παιδιά ενήλικες, εφήβους, συμβουλευτική γονέων και γάμου. Στην «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» εργάζεται μια επιστημονική ομάδα ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων, θεραπευτών και ιατρών.
Τα κέντρα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» λειτουργούν εκτός από το Λαγονήσι, στην Αθήνα και στον Άλιμο. Έχουν διοργανώσει Πανελλήνια Συνέδρια και ημερίδες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, Δήμου Σαρωνικού, Δήμου Αλίμου και Υπουργείου Παιδείας. Προσφέρει εθελοντικό έργο σε σχολεία, φορείς, συλλόγους, με ομιλίες και συμβουλευτική γονέων.

Το Κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και φέτος θα συνεχίσει το εθελοντικό πρόγραμμα «3-13 έτοιμοι για το σχολείο» στο Δήμο Σαρωνικού, στο οποίο έρχονται οικογένειες και ελέγχουν τις μαθησιακές και άλλες δυσκολίες των παιδιών τους. Οι ειδικοί του κέντρου συμβουλεύουν τους γονείς και στηρίζουν την πορεία του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Είναι απαραίτητο οι γονείς να προλαμβάνουν παρατηρώντας νωρίς, τυχόν δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές του παιδιού, να αξιολογηθούν σωστά στο κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όπου θα τους παρέχει ολοκληρωμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας με θεραπευτές έμπειρους που διαθέτουν άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος, εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, θα δίνουν συνεχή ενημέρωση της πορείας του παιδιού στους γονείς.

Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε με την κοινωνική υπηρεσία του κέντρου «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» Λαγονησίου στο τηλέφωνο 2291071448 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@oikogenia.gr.

 

Categories