Λεωφόρος Ευελπίδων γίνεται η Βάρης-Κορωπίου!Αλλάζει όνομα

Μία πολύ τιμητική απόφαση,όμοια με αυτήν που είχε λάβει ο Δήμος Αθηναίων πριν  90 χρόνια,έλαβαν τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Κρωπίας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,μετά από πρόταση του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του armyvoice.gr από τις αρχές του χρόνου κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και μέσα στο Νοέμβριο του 2018 κατά πάσα πιθανότητα,θα ολοκληρωθεί η μετονομασία της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε λεωφόρο Ευελπίδων.

Πρόκειται στην ουσία για το τμήμα της οδού που ξεκινά από την παραλιακή και καταλήγει στο κτίριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων,το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1982.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού,αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή,ο οποίος με επιστολές του στους δύο Δημάρχους,Κρωπίας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,ζήτησε στα μέσα Ιανουαρίου τη μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου σε «Λεωφόρο Ευελπίδων».

Αφορμή κατά τον αρχηγό του ΓΕΣ είναι η 190ή επέτειος από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων,που το 1982 εγκαταστάθηκε στο σημερινό της σημείο,μεταξύ της Βάρης και του Κορωπίου.

Ο Αντιστράτηγος στην επιστολή του προς του δύο Δημάρχους,αναφέρει προς επίρρωση των επιχειρημάτων του,οτι το 1928,κατά την επέτειο των 100 χρόνων της Σχολής,ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε την τότε οδό Ακτής σε οδό Ευελπίδων(στο σημείο όπου σήμερα στεγάζονται τα δικαστήρια).

Φέτος η Σχολή Ευελπίδων γιορτάζει τα 190 χρόνια από την ίδρυσή της και γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους.Η τελετή μετονομασίας της Βάρης-Κορωπίου σε λεωφόρο Ευελπίδων αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Πηγή: armyvoice.gr 

 

 

Categories