Οι γιατροί του Κ.Υ. Καλυβίων έσωσαν τη ζωή ασθενούς με 20 (!) συνεχείς ανανήψεις.

ΑΓΙΟ ΕΙΧΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο συμβάν με ευτυχή κατάληξη έλαβε χώρα στην εφημερία του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για ασθενή, ο οποίος έπασχε από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης στο Κέντρο Υγείας υπέστη επανειλημμένα επεισόδια καρδιακής ανακοπής.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφόρησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο ασθενής υπέστη 20 φορές ανακοπή καρδιάς και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αντίστοιχες ηλεκτρικές ανατάξεις (απινιδώσεις). Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών και των Νοσηλευτριών για να κρατήσουν στη ζωή τον ασθενή απέδωσαν και ο ασθενής αφού σταθεροποιήθηκε διακομίστηκε στο εφημερεύον Νοσοκομείο.
Το ευχάριστο είναι ότι ο ασθενής, μετά τη δραματική εμπειρία του, επέστρεψε στο σπίτι και μπορεί να βλέπει πλέον τη ζωή μέσα από διαφορετικό πρίσμα.

Ιατρικώς αυτή η κατάσταση που βίωσε ο ασθενής αποκαλείται ¨ηλεκτρική θύελλα¨ και, συνήθως, τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται επιτυχώς στις καρδιολογικές μονάδες των Νοσοκομείων.

Ο ασθενής είχε την τύχη να φτάσει εγκαίρως στο Κέντρο Υγείας και το πιο σημαντικό είναι ότι ιατρικώς αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι΄ αυτό το λόγο τα μέλη του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Καλυβίων αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων για τις πραγματικά σωτήριες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Μεταξύ των άλλων, το παρόν συμβάν αναδεικνύει το πόσο απαραίτητο είναι για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής τα Κέντρα Υγείας να είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα με τα κατάλληλα μηχανήματα προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Categories