Ένα ποδηλατικό πάρκο στην Ανάβυσσο!

Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σαφές ότι έχει αντιληφθεί τις μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή του δήμου Σαρωνικού για επενδύσεις με βάση τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Παράδειγμα, το «LOCAL’ S COMPOUND«, ένα ποδηλατικό πάρκο που βρίσκεται στην Ανάβυσσο και το οποίο άνοιξε πριν ένα μήνα τις πύλες του στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ:

Πρόκειται για ένα πάρκο αστικού τύπου, έκτασης 30 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, όπου προσομοιώνονται συνθήκες υψομέτρου με διαδρομές-πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας, από τις «κάνω μια βόλτα σε ασφαλές περιβάλλον», μέχρι και τις «μεγάλης δυσκολίας», ειδικές για επαγγελματίες αναβάτες!

Στο πάρκο αυτό μπορεί κανείς να έρθει μόνος ή με την οικογένειά του, να φέρει μαζί του το ποδήλατο του, ή να νοικιάσει από την εγκατάσταση και να αθληθεί σε ένα πανέμορφο και άρτια οργανωμένο χώρο, ανάμεσα σε ένα αμπελώνα και πολλές φιστικιές!

Στα θέματα ασφάλειας έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή. Εκτός από τα ειδικά βραχιολάκια αναγνώρισης και την ενδοσυνεννόηση, όλο το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο για παροχή πρώτων βοηθειών και χρήση απινιδωτή. Επίσης, υπάρχουν και οι «σερίφηδες» οι οποίοι παρακολουθούν με ποδήλατα όλες τις διαδρομές και επεμβαίνουν όπου και εάν χρειαστεί.

Τέλος, όλοι οι αθλούμενοι είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος!

Το πάρκο λειτουργεί από Παρασκευή (13.00-19.00) και Σαββατοκύριακα(9.00-19.00) και το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ για όλη την ημέρα και η ενοικίαση ποδηλάτου κοστίζει 10, 15, 20 ευρώ για 2 ώρες, ανάλογα τον τύπο ποδηλάτου.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τους συνοδούς, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε ένα όμορφο χώρο, στεγασμένο ή υπαίθριο.


Ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εγκατάστασης είναι ο κ. Παρταφύλλας Γιάννης, παλαιός αθλητής ποδηλασίας (BMX) με εμπειρία στα ποδηλατικά πάρκα, εμπειρία που απέκτησε στο εξωτερικό ενώ παράλληλα είναι μέλος συμβουλευτικής εταιρείας, με αντικείμενο την ανάπτυξη αντίστοιχων ποδηλατικών πάρκων.

Φεύγοντας γοητευμένος από την εγκατάσταση, έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα βγω για ποδηλασία, δεν θα πάω στον παραλιακό αλλά θα δοκιμάσω τις πίστες του LOCAL’ S COMPOUND!”

Ρεπορτάζ: Στέλιος Κανελλόπουλος

πηγή. https://sportcity.gr/

Categories