Η Σχολική Παρέλαση της 28ης Οκτ στα Καλύβια. video + ΦΩΤΟ

Μιά εξαιρετική Σχολική παρέλαση έγινε σήμερα 28 Οκτωβρίου 2018 στα Καλύβια , διαφορετική από άλλες φορές. Οι οργανωτές υπενθύμισαν, σε όσους το έχουμε ξεχάσει η δεν το ξέραμε, ότι η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως “ΓΙΟΡΤΗ της ΣΗΜΑΙΑΣ”.

Έτσι, το 2ο Λύκειο Καλυβίων, τιμώντας αυτή την γιορτή, άνοιξε την φετεινή Σχολική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρελαύνοντας με τις Σημαίες των Αγωνιστών κατά των κατακτητών της Ελλάδος και φυσικά δεν ξέχασε να συμπεριλάβει σε αυτές και την Κυπριακή.

Με την ευκαιρία, παραθέτουμε σχετικό σύντομο κείμενο σχετικά με την Ιστορία της Σημαίας μας

“Την 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του ΟΧΙ, γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη Ελληνική Σημαία.

H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807.

H ελληνική σημαία καθορίστηκε το 1822-1978 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου και είχε το σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας

Η Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978 «ναυτική», αυτή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.

Από το 1832 έως το 1974 η μπλε σημαία με το λευκό σταυρό χρησιμοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας και η σημερινή σημαία, με το σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, χρησιμοποιούνταν στο εξωτερικό.

Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των κυμάτων. Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

Ο λευκός σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη”.

Δείτε το video από την σχολική παρέλαση στα Καλύβια ενω σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιευθεί και το video από την Επιμνημόσυνη Δέηση και τις καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories