“Το Τελευταίο Θρανίο”. Η Ατομική έκθεση της Βασιλικής Πουρίδου στην Π.Ε.Σ. “Πολύτροπον”. video-αφιέρωμα

Την ατομική έκθεση της Βασιλικής Πουρίδου με τίτλο ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ, θα φιλοξενεί από 27 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου, η Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού “Πολύτροπον” με έδρα τα Καλύβια.

Η Βασιλική Πουρίδου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 τελείωσε με άριστα τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της πήρε μαθήματα φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Μανώλη Μπαμπούση και μαθήματα γλυπτικής με καθηγητή τον Νίκο Τρανό. Από το 2005 μέχρι το 2006 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus στη Πολωνία. Academy of fine arts Poznan, Poland. Έχει διδάξει ιδιωτικά, σε προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και σε δημόσια σχολεία. Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Σήμερα ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

Δείτε ένα video που ετοίμασε ο Paraktios από την βραδιά των εγκαινίων (Σάββατο 27/10/18) και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε την αξιολογότατη έκθεση της Βασιλικής Πουρίδου.

“…το τελευταίο θρανίο το παίρνουμε αγκαζέ παντού και πάντα ,

όπως το ¨ξυπόλητο τάγμα¨ στη πρώτη γλυκιά συνωμοσία ,

όπως το πρώτο σκασιαρχείο της άνοιξης στη πρώτη μας διαδήλωση ,

σαν το πρώτο φιλί του Κλήδονα στη κάψα της εφηβείας μας .

Το τελευταίο θρανίο είναι η γαλαρία της ζωής μας….”

Βαγγέλης Γκουγκουλής

 

 

 

 

Categories