Έρευνα: Αποφεύγοντας το «μάτι» κέρδιζε τους πολέμους ο Μεγαλέξανδρος (το άρθρο είναι σατιρικό)

Δικαιώνονται ιστορικά όπως φαίνεται τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 89% των Ελλήνων θεωρούν πως ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος έναντι των υπολοίπων και το 66% πιστεύει στο κακό μάτι.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ιστορικές μαρτυρίες της εποχής της Μακεδονικής δυναστείας, ένα μεγάλο ποσοστό της πολεμικής κυριαρχίας των στρατευμάτων του Μεγαλέξανδρου οφειλόταν στην χρήση του «ματιού», καθώς και στην προστασία από αυτό.

Όπως εξηγούν έμπειροι αναλυτές, ο στρατηλάτης που οδήγησε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τα βάθη της Ινδίας, φορούσε διαρκώς μάτι στο λαιμό, είχε σε ετοιμότητα την μητέρα του, Ολυμπιάδα, για να τον ξεματιάσει, αν αυτό χρειαστεί, ενώ δεν δίσταζε να προκαλέσει το κακό μάτι στους αντιπάλους του, εξουδετερώνοντάς τους με αυτόν τον πανούργο τρόπο.

«Οι Έλληνες δεν είμαστε απλά ανώτεροι, είμαστε και οι πιο πονηροί και καπάτσοι από όλους. Έχετε δει ποτέ Έλληνα σε μάχη να χασμουριέται; Κάτι δείχνει αυτό και φυσικά όχι ότι κοιμόμαστε καλύτερα από τους άλλους», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» Έλληνας δημοσιογράφος.

Εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις και θα επανέλθουμε για οτιδήποτε νεότερο.

tokoulouri.gr

Categories