Μελισσοκομικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού “Το Κεντρί”. Έγινε η έναρξη του 3ου κύκλου μαθημάτων μελισσοκομίας

Χθές πρώτη του μηνός Νοέμβρίου,έγινε η έναρξη του 3ου κύκλου μαθημάτων μελισσοκομίας μακράς διάρκειας, 100 και πλέον ωρών.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Ακρίβος Προκόπης,εκ μέρους όλου του Δ.Σ που ήταν παρών ,καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ.Σοφρώνη Γιώργο που προσήλθε στην έναρξη, τον καθηγητή Πανεπιστημίου και Διευθυντή του τμήματος μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Χαριζάνη Πασχάλη αλλά και συνεργάτες του που παρέστησαν και τα παρευρισκόμενα μέλη αλλά και μη μέλη του συλλόγου για την μεγάλη συμετοχή τους με την σημερινή τους παρουσία.
Την έναρξη του σεμιναρίου έκανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ.Σωφρόνης Γιώργος.
Ο Δήμαρχος επισήμανε την μεγάλη σημασία της μελισσοκομίας στην Χώρα μας, αλλά και την μεγάλη συμετοχή που υπάρχει στα καλέσματα του συλλόγου για μελισσοκομικά μαθήματα.
Ο κ.Χαριζάνης Πασχάλης στη συνέχεια ευχαρίστησε το Δ.Σ για το κάλεσμα του για ενημέρωση των νέων αλλά και των έμπειρων μελισσοκόμων σε πολλά μελισσοκομικά θέματα.
Επίσης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Σαρωνικού για πραγματοποίηση δενδροφυτεύσεων με μελισσοκομικά δένδρα αλλα και με δένδρα που δεν καταστρέφονται με πυρκαιές.
Στη συνέχεια ο καθηγητής έκανε την έναρξη των μαθημάτων με την προβολή δύο πεντάλεπτων video τα οποία κατασκευάστηκαν απο τη ΕΡΤ για το Γ.Π.Αθηνών με την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία και αφορούσαν την μέλισσα και την σημασία της ως επικονιαστή.
Τα μαθήματα συνεχίζονται με εισηγητές απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σήμερα θα μιλήσει η κ.Καψή Τζένη Γεωπόνος ms του Πανεπιστημίου.

 

Περισσότερες φωτο ΕΔΩ

 

Categories