Κοινή Ανακοίνωση Κωνσταντέλου Ανδρέα, Κατσούλη Δημήτρη, Πατσιαούρα Ηλία και Τζιβίλογλου Γεώργιου για τα έργα της Λ.Καραμανλή

Τη Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη δημοτική κοινότητα Αναβύσσου έπειτα από κάλεσμα του Αντιδημάρχου Τεχνικής υπηρεσίας Χαρίτου Μανόλη για ενημέρωση σχετικά με το έργο στη λεωφόρο Καραμανλή. Παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη ήταν
Oι δημοτικοί σύμβουλοι:
Κωνσταντέλος Ανδρέας,
Κατσούλης Δημήτριος,
Μιχαηλίδου Σοφία,
Τζιβίλογλου Γεώργιος.
O τοπικός σύμβουλος
Πατσιαούρας Ηλίας,
H Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου
Όλγα Κετέογλου
και σαν εκπρόσωπος πολιτών που καλέστηκε από τον Αντιδήμαρχο η Αρχιτέκτων Μηχανικός
Σίλια Δαλάκογλου.
Επίσης είχε καλεστεί και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γκέραλης Σάββας ο οποίος δεν παρευρέθηκε.

Προς ενημέρωση των συμβούλων και προς έκπληξη όλων ο αντιδήμαρχος Κος Χαρίτος αλλά και η Πρόεδρος Κα Όλγα Κετέογλου σαν καθ ύλην αρμόδιοι δεν γνώριζαν τίποτα για το έργο κατά την αρχικό στάδιο υλοποίησής του αλλά μόνο ότι θα περάσει ένας αγωγός για την ύδρευση!

Στο ανεπίσημο αυτό κάλεσμα ταχθήκαμε ΥΠΕΡ του έργου και όχι ενάντια αυτού, εφόσον όμως ακολουθήσει τη νόμιμη οδό για τη πραγματοποίησή του στοχέυοντας στη βέλστιστη λύση για του συνδημότες μας.

Οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι συμφώνησαν όλοι ότι θα πρέπει να έρθει σε τοπικό συμβούλιο, με τη σωστή αδειοδότηση με ενημέρωση των πολιτών, με αναφορά στη δαπάνη του έργου και από που προέρχεται και με μελέτη η οποία θα υλοποιηθεί ώστε να περιλαβάνει πτυχές πρασίνου χωρίς να πλακοστρωθεί ολόκληρο αλλά στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που κατοικούν στη περιοχή αλλά και των επιχειρηματιών οι οποίοι λειτουργούν πάνω στη λεωφόρο και στο παράδρομο οδηγούμενοι όλοι προς τη βέλτιστη λύση.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για τα παραπάνω αναφέροντας πως θα σταματήσουν οι εργασίες εφόσον δεν ακολουθούν τη νόμιμη οδό και τώρα αναμένουμε να δούμε αν η δέσμευση της διοίκησης θα ακολουθήσει τη γραμμή της νομιμότητας και της πραγματικής ανάγκης ολοκλήρωσης του έργου σαν ένα από τα λιγοστά που έχουν γίνει στη δημοτική μας κοινότητα.

Ένα ακόμη θέμα που αναφέρθηκε ήταν ότι τα 120 χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για την ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων του κέντρου της Αναβύσσου (ξεχωριστά από το έργο της Καραμανλή) ανακαλέσθηκαν σε αναμόρφωση του προυπολογισμού για να καλυφθεί ο κωδικός του ΕΣΔΝΑ. Έχει γίνει αντίστοιχη αναφορά και στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/07/2018.

Το συμπέρασμα της συνάντησης:
Οποιαδήποτε καταστροφολογία που δημιουργείται έρχεται μόνο από τους συμβούλους της διοίκησης ορίζοντας τους εαυτούς τους ως μηχανικούς – υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα από το νόμο και καμία αδειοδότηση αυτού. Οι ίδιοι οφείλουν να ενημερώσουν και τους πολίτες σε ένα ανοιχτό τοπικό συμβούλιο με παρών όλους τους συμβούλους και της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας οι οποίοι δεν καλέστηκαν και είναι ανενημέρωτοι και να διεκδικήσουν τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου όπως ο νόμος ορίζει

Categories