Ένα απόγευμα στο Ανοικτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού

Ένα μήνα λειτουργίας συμπληρώνει το Ανοικτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού από την έναρξη λειτουργίας του που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 18.

Η φοίτηση περιλαμβάνει κύκλους διαλέξεων δύο εξαμήνων. Το πρώτο εξάμηνο θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2019 και το δεύτερο εξάμηνο, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2019.  Στον πρώτο κύκλο του Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου έχουν εγγραφεί συνολικά πάνω από 220 πολίτες, κάτι που δικαιώνει την επιλογή του εγχειρήματος, αναδεικνύοντας την επιθυμία και την ανάγκη πολλών συνδημοτών μας να διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης τους σε δύο κυρίως τομείς, αποτέλεσμα έρευνας πριν την έναρξη λειτουργίας του, (Τουρισμός / Φιλοξενία και Ψυχολογία/Ψυχοθεραπεία/ Αυτογνωσία). 

Η φοίτηση στο Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο νέος Θεσμός στο Δήμο μας , λειτουργεί υπό την Επιστημονική Εποπτεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ειδικότερα των Καθηγητών Ευάγγ. Σαμπράκου και Ιωάννη Παραβαντή ενώ και άλλοι διακεκριμένοι Επιστήμονες έχουν ήδη πραγματοποιήσει η θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις ανάλογα με την θεματική Ενότητα του Προγράμματος.

Επισκέφτηκα χθες το απόγευμα 7/11/18, το Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου προκειμένου να έχω προσωπική άποψη σε ότι αφορά την συμμετοχή  – την επιστημονική εκτίμηση  την αφήνω στους ειδικούς -και έμεινα πραγματικά έκπληκτος καθώς νόμιζα ότι βρισκόμουν στο χώρο ένός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος!!

Οι φοιτητές -στην προκειμένη περίπτωση συνδημότες μας κάθε ηλικίας με κυρίαρχο το γυναικείο φύλο – έτρεχαν σχεδόν, για να προλάβουν την έναρξη του μαθήματος , άλλοι έσπευδαν να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο η να δικαιολογηθούν γιατί δεν είχαν προλάβει να υπογράψουν στο αντίστοιχο της προηγούμενης εβδομάδας ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες αυτοκίνητα σταματούσαν έξω από το Αμφιθέατρο αποβιβάζοντας και άλλους “φοιτητές” που έρχονταν καθυστερημένοι μετά τη δουλειά τους! Πολλοί δε, ζητούσαν εναγωνίως τις διαφάνειες των παρουσιάσεων προηγουμένων μαθημάτων η ζητούσαν πληροφορίες για τους καθηγητές που επρόκειτο να κάνουν διάλεξη.  Περισσότερα από  100 άτομα παρακολούθησαν χθες την πρώτη διδακτική ώρα με χαρακτηριστική προσήλωση και απόλυτη ησυχία κρατώντας σημειώσεις!!

Οι χθεσινές Διαλέξεις υπάγονταν στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας “ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ -ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ” με τίτλο “Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου στο Διαδίκτυο” και  “Ψηφιακή Νοημοσύνη και Δημιουργικότητα στο Διαδίκτυο” και πραγματοποιήθηκαν από τους Δρ Κωνσταντίνο Σιώμο και Δρ Χαράλαμπο Τσέκερη αντίστοιχα, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με την υποστήριξη του ΚΕΔΙΒΙΜ2, Eurolearning

Αφήνοντας πίσω μου το Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, μετανοιωμένος που  δεν είχα δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να υποβάλλω αίτηση εγγραφής στον επόμενο Κύκλο γιατί πρόκειται για μοναδική εμπειρία για όσους από μας έχουν αφήσει τα φοιτητικά θρανία κάποιες δεκαετίες πριν.

Α.Ξ.

Categories