Ερώτηση Μανιάτη-Χριστοφιλοπούλου για τη διακοπή της απευθείας σύνδεσης «Αγ.Μαρίνα-Αεροδρόμιο»

Προς:

Τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη

Θέμα: «Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από τη διακοπή της απευθείας σύνδεσης της ενιαίας γραμμής του Μετρό “Αγ. Μαρίνα – Αεροδρόμιο”»

Κύριε Υπουργέ,

σοβαρά προβλήματα και δυσχέρειες στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού που κινείται στη Γραμμή 3 (μπλε γραμμή) του Μετρό, έχει προκαλέσει η απόφαση της ΣΤΑΣΥ να διακόψει από 01/11/2018 το ενιαίο δρομολόγιο από την Αγία Μαρίνα έως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το δρομολόγιο αυτό εξυπηρετούσε πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου, αλλά κι επισκέπτες και τουρίστες, κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, αλλά και τον τόπο κατοικίας τους, με ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς, όπως το Μετρό.

Όπως όμως ανακοίνωσε προ ημερών η ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον από 1.11.2018 μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο, αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο), όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο, αναγκάζονται σε μετεπιβίβαση στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου και θα μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Μετρό με προορισμό το Αεροδρόμιο. Αντίστοιχα, και οι επιβάτες του Μετρό από το Αεροδρόμιο, θα αποβιβάζονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και στη συνέχεια θα μετεπιβιβάζονται στη γραμμή του Μετρό.

Η αλλαγή αυτή αυξάνει αδικαιολόγητα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, κατοίκων και τουριστών, ενώ σε μια περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης, μειώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης των επισκεπτών και τουριστών της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός.

  1. Για ποιο λόγο και χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς κι επαγγελματικούς φορείς, η ΣΤΑΣΥ άλλαξε τον τρόπο σύνδεσης του Μετρό με το Αεροδρόμιο και διέκοψε την απ’ ευθείας σύνδεση της ενιαίας γραμμής του Μετρό «Αγία Μαρίνα- Αεροδρόμιο»;
  2. Ποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε το επίπεδο εξυπηρέτησης από το Μετρό των επιβατών που μετακινούνται προς και από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να επανέλθει στα προ της διακοπής επίπεδα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Μανιάτης

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Categories