Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαρωνικού. Από το ΚΑΠΗ Σαρωνίδας ξεκίνησαν οι ενημερώσεις. (video + Photos)

Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Δήμου Σαρωνικού, σχετικά με την λειτουργία του νέου Θεσμού όπου ο Πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα  όχι μόνο υπό την έννοια της  διερεύνησης  της δυνατότητας οικονομικής στήριξης μέσω επιδομάτων  αλλά και βοήθεια σε ότι αφορά και άλλα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και είναι το σημείο υποδοχής, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης των πολίτων με τις υπηρεσίαες και τα προγράμματα σε επίπεδο Δήμου,Περιφέρειας και Πολιτείας.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα επιχειρεί να αναδείξει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας και προς τούτο έχουν προγραμματιστεί 7 παρουσιάσεις στα αντίστοιχα ΚΑΠΗ (Σαρωνίδας, Αναβύσσου Καλυβίων, Κουβαρά και Π.Φώκαιας) και εκτός των μελών των ΚΑΠΗ, η είσοδος είναι ελεύθερη και σε όσους άλλους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.

Η πρώτη ενημέρωση ξεκίνησε την Δευτέρα 12/11/18 από το ΚΑΠΗ Σαρωνίδας, όπου οι δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου, Όλγα Καφαταρίδου και Ρέα Βουδούρη, μαζί με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Ελένη Δέδε, παρουσίασαν τους σκοπούς και τον τρόπο λειτουργίας του νέου Θεσμού.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού που προσήλθε κατά την διάρκεια της παρουσίασης, σε παρέμβασή του  αναφέρθηκε στο ιστορικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού που αρχικά υπήρχε μόνο η “Βοήθεια στο Σπίτι” ενώ σήμερα υπάρχει μία ολοκληρωμένη Δομή όπου προστέθηκαν,εκτός από το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών για το δεύτερο σημείο των Κοινωνικών Δομών που προετοιμάζεται στην Ανάβυσσο καθώς και το Γραφείο εύρεσης εργασίας για την εξυπηρέτηση των ανέργων της περιοχής.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους και διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Δείτε τα πιο βασικά αποσπάσματα από την ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας στην Σαρωνίδα και σας προτρέπουμε να παρακολουθήσετε την ενημέρωση όταν αυτή γίνει στο ΚΑΠΗ της περιοχής σας.

Δείτε επίσης και το πρόγραμμα των υπόλοιπων 6 ενημερώσεων που πρόκειται να γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories