Το «Παραντάις» μετατρέπεται στην απόλυτη κόλαση – Άλλες οκτώ σοροί στη μακάβρια λίστα

Ακόμη οκτώ σοροί βρέθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Παραντάις στη βόρεια Καλιφόρνια, μεγάλος μέρος της οποίας έγινε στάχτη από την πυρκαγιά «Camp Fire», την πιο πολύνεκρη και καταστροφική που καταγράφεται στην σύγχρονη ιστορία της πολιτείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά ανέρχεται σε τουλάχιστον 56, ενώ το βράδυ της Τετάρτης, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, του Κόρι Χόνι, έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα ονόματα 100 και πλέον ανθρώπων που συγγενείς τους ανέφεραν πως αγνοούνται.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους ζούσαν στην Παραντάις, μια πόλη 27.000 κατοίκων. Πάνω από 8.800 κτήρια, τα περισσότερα από αυτά σπίτια, καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα και γύρω από τη συγκεκριμένη πόλη.

Οι εντολές απομάκρυνσης κατοίκων από τις εστίες τους παραμένουν σε ισχύ για περίπου 50.000 ανθρώπους.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ διαβεβαίωσε ότι «σημειώνεται πρόοδος» στις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Αυτή είναι μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχω δει στην καριέρα μου», σχολίασε ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA), μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κοντινή πόλη Τσίκο.

Η πυρκαγιά ενισχύθηκε από ισχυρούς ανέμους και εξαπλώθηκε ταχύτατα στα δέντρα και τη βλάστηση που μετατράπηκαν σε καύσιμο για τις φλόγες, πολύ περισσότερο εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στην Πολιτεία.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Ορισμένοι λένε ότι μπορεί να οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση ηλεκτροφόρων καλωδίων, με υπαιτιότητα μιας εταιρείας ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Η καταστροφή έπληξε την κομητεία Μπιούτ καθώς ταυτόχρονα μαίνονταν πολλές ακόμη πυρκαγιές, όπως η «Woolsey Fire», η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, κατέστρεψε πάνω από 400 κτήρια και ανάγκασε 200.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Την Τετάρτη, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να βρέθηκαν τα λείψανα ενός τρίτου θύματος της πυρκαγιάς «Woolsey».

tribune.gr

Categories