Κινητοποιήσεις με Επιτάφιους στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (σατιρικο άρθρο)

Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου ετοιμάζουν οι κληρικοί, οι οποίοι απειλούν με καθημερινούς Επιτάφιους στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, έως ότου η Κυβέρνηση και η Ιεραρχία της Εκκλησίας υποχωρήσουν.

Με ανακοίνωσή του, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εξήγγειλε ήδη την πρώτη περιφορά του Επιταφίου για την επόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου και κάλεσε τα 8000 εγγεγραμμένα μέλη του να δώσουν το «παρών» προκειμένου να ψιθυρίσουν σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα σχέδια Κυβέρνησης και Ιεραρχίας.

Η περιφορά του Επιταφίου θα ξεκινήσει έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, θα διασχίσει την Ηρώδου του Αττικού για να περάσει μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου και θα καταλήξει στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, όπου θα ακολουθήσει συναυλία με κύριο ερμηνευτή τον Πέτρο Γαϊτάνο.

Σε περίπτωση που οι μελωδίες των εγκωμίων του «Ω γλυκύ μου έαρ» και του «Αι γένεαι πάσαι» δεν εισακουστούν, οι κληρικοί απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καθημερινές απροειδοποίητες περιφορές Επιταφίων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

«Θα δώσουμε τον Ιερό Αγώνα με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας για να μη βγούμε από το Δημόσιο. Οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν με πομπές πιστών και κληρικών με αναμμένα κεριά, λουλούδια, μύρα και λιβάνι. Ας γνωρίζουν όσοι δρουν πίσω από τις πλάτες της Εκκλησίας, ότι έχουμε λάβει υποσχέσεις για εφ’ όρου ζωής μονιμότητα στο Δημόσιο και έπειτα βασιλεία των Ουρανών – και δεν σκοπεύουμε να παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας», τονίζουν ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου Κληρικών.

Τέλος, ερωτηθέντες για την ταλαιπωρία που θα υποστούν πολίτες και οδηγοί που θα έχουν δουλειές στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των περιφορών, οι κληρικοί διαβεβαίωσαν πως σε συνεργασία με την Τροχαία θα κάνουν όλες τις απαραίτητες προσευχές για την ομαλή διαχείριση της κυκλοφορίας.

tokoulouri.gr

Categories