“Διαχείριση Απορριμμάτων”. Η Ημερίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού – video+photos

Δήμαρχος Σαρωνικού: “Η Σημερινή ημέρα, ημέρα με την περισσότερη λιακάδα που έχει υπάρξει στο Δήμο Σαρωνικού γιατί για πρώτη φορά ένας φορέας που ονομάζεται ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ασχολείται με ένα σοβαρότατο θέμα όπως είναι η Διαχείριση Απορριμμάτων”

Μεγάλης και ζωτικής σημασίας για την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρωνικού η διοργάνωση Εκδήλωσης για την Διαχείριση Απορριμμάτων που έγινε την Κυριακή 18/11/18 στο χώρο του ΚΑΠΗ Αναβύσσου.

Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη προσέλευση κατοίκων καθώς, εξ όσων διαβάζουμε στα social media, η Ανάβυσσος έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα διαχείρισης συγκριτικά με άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας όμως εκτός από τους εκπροσώπους των ΔΣ των Συλλόγων-μελών και τους επισήμους, δεν είδαμε σοβαρή ανταπόκριση. Αυτό δεν μειώνει σε τίποτα όμως την προσπάθεια των διοργανωτών οι οποίοι προσέφεραν μέσα από δική τους δουλειά και μέσω των ομιλητών σπουδαία πληροφόρηση για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με ένα θέμα που εδώ και δεκαετίες δεν βρίσκει λύση στις μικρές τοπικές κοινωνίες όπως είναι η δική μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, ο Βουλευτής Περιφέρειας της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Σ.Γκέραλης, Στ. Γκίνης και Αντ Μποστανίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλ Μποκουβάλας , Πέγκας και Βολάκος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη Ευάγγ Μιχάλης, ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Χάρης Κυνηγαλάκης και εκπρόσωποι Συλλόγων. Επίσης παρών και ο υποψ Δήμαρχος Χρήστος Τσιγαρίδας ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την αναγγελία των επισήμων, θεωρώντας ασέβεια προς το πρόσωπό του -όπως μας είπε- γιατί δεν ανακοινώθηκε η παρουσία του.

Ο Paraktios κατέγραψε την εκδήλωση την οποία μπορείτε να δείτε σε δύο video που ακολουθούν

Video 1

Έναρξη εργασιών και προβολή βίντεο της Ομοσπονδίας, με την παρουσίαση των προβλημάτων σε γενικότερο επίπεδο, σε ειδικότερο  για τον Δήμο Σαρωνικού καθώς και διατύπωση των προτάσεων της Ομοσπονδίας Συλλόγων.  (Από την αρχή έως το 23 min )

Εισήγηση του Γιάννη Κανάβα, BSc Φυσικού, Ειδικού Συνεργάτη ΟΤΑ με θέμα “Αποτελεσματική Διαχείριση Απορριμμάτων. Από την Θεωρία στη Πράξη και στο Αποτέλεσμα” (24-1:16 )

Παρέμβαση Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη (1:19  – τέλος του video). Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία ξεκινώντας με την φράση “Η Σημερινή ημέρα, ημέρα με την περισσότερη λιακάδα που έχει υπάρξει στο Δήμο Σαρωνικού γιατί για πρώτη φορά ένας φορέας που ονομάζεται ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ασχολείται με ένα σοβαρότατο θέμα όπως είναι η Διαχείριση Απορριμμάτων”, αναφέρθηκε με παραδείγματα, στα εμπόδια που υπάρχουν από πλευράς Πολιτείας για να γίνουν σοβαρά βήματα καθώς και στην σοβαρότερο ζήτημα των κλαδεμάτων και των ογκωδών κάτι που παρότι γίνονται προσπάθειες, ο μεγάλος αντίπαλος είναι η κακή νοοτροπία να πεταμε ότι δεν χρειαζόμαστε στη πόρτα του γείτονα. Προς αυτή την κατεύθυνση ενημέρωσε πως έχουν γίνει ενέργειες και αναμένεται η έγκριση για αγορά 2 φορτηγών με αρπάγη  και 3 μεγάλων Απορριμματοφόρων ξέχωρα με την ενίσχυση των κάδων που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Επί πλέον με την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα ¨ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” αναμένεται και προμήθεια ενός Κλαδοτεμαχιστή.

Πιλοτικό πρόγραμμα επίσης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, για εγκατάσταση sensors στους κάδους, ώστε να προσαρμόζονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων βάσει της πληρότητας των κάδων.


video2

Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Άρη Βρούστη, εκπροσώπου της Περιφέρειας (στην αρχή του video έως 18 min)

Τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Χ.Κυνηγαλάκη (19οmin)

Τοποθετήσεις Πολιτών και Φορέων (28min). Σημειώνουμε ιδιαιτέρως δύο σημεία του Προέδρου του Εξωραιστικού Συλλόγου “Μαυρο Λιθάρι” o οποίος τόνισε¨Για μένα θα είναι επιτυχία αν αλλάξουνν χρώμα οι κάδοι και αντί να βλέπουμε 5 πράσινους και 1 μπλέ να βλέπουμε 5 μπλέ και 1 πράσινο” υπογραμμίζοντας δηλ,  την μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης. Ο ίδιος ομιλητής αναφέρθηκε εκτός του θέματος και στην μεγάλη ντροπή της ανεπάρκειας σε χώρο, του Νεκροταφείου Αναβύσσου (30min)

Ακολούθησαν και άλλες τοποθετήσεις πολιτών  καθώς και τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Βολάκου.(40min)

Τοποθέτηση του ΓΓ της Ομοσπονδίας, Αγγ Φραγκόπουλου (42min)

Απαντήσεις και δευτερολογία Δημάρχου Σαρωνικού (48 min)

Σύνοψη των εργασιών από την Δήμητρα Κατραμάδου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της  Ομοσπονδίας και Συντονίστριας της εκδήλωσης (1:01)

Κλείσιμο εργασιών από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη.(1:06)

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories