“Ο Σόλακ και τα 7 κλειδιά” Το video της παρουσίασης του βιβλίου της Ματίνας Καρελιώτη

Πολύ όμορφη, λιτή, χωρίς υπερβολές, γεμάτη από συναίσθημα και φαντασία, η παρουσίαση του 2ου βιβλίου της Ματίνας Καρελιώτη “Ο Σόλακ και τα 7 κλειδιά” (Εκδόσεις ΑΩ)., που έγινε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού το Σάββατο 15/12/18, με την στήριξη του Δήμου Σαρωνικού, του ΝΠΔΔ “Αριστόδικος” και της Βιβλιοθήκης Καλυβίων.

“Επανέρχομαι για δεύτερη φορά, μετά από δύο χρόνια, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού όχι για να παρουσιάσω μία ποιητική Συλλογή αλλά για να παρουσιάσω μία εμπειρία και προσωπική και συγγραφική.  Ο Σόλακ και τα 7 κλειδιά είναι για μένα μία εξιστόρηση που ίσως πολλοί το ονομάσουν παραμύθι. Σημασία όμως δεν έχουν οι τίτλοι, σημασία έχουν τα συναισθήματα που θα γεννηθούν μέσα από αυτό”, τόνισε η Ματίνα στο καλωσόρισμά της ανοίγοντας την παρουσίαση του βιβλίου.

Οι ομιλητές ,ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, επιχείρησαν με επιτυχία να αγγίξουν και να εξωτερικεύσουν αυτά τα συναισθήματα.

Το βιβλίο προλόγισαν με την σειρά που μίλησαν οι:

Μαίρη Καγιάννη, τέως Αντιδήμαρχος – Δημήτρης Παπαχρήστου, Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δήμου Σαρωνικού – Σοφία Γκλιάτη-Χασιώτη, Συγγραφέας – Μιχάλης Κόλλιας, Ιατρός – Σταύρος Σταύρου, Μουσικός Παραγωγός – Marie Pierre, δασκάλα tango – Ευανθία Κιάκο, ηθοποιός – Γιώργος Ρούσκας, Ποιητής.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Ματίνα!!

Τι σχέση έχουν με τη μαγεία τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου;

Τι μπορεί να κρύβει μια ντουλάπα της Bibi-bo;

Γιατί ο καλικάντζαρος το έσκασε απ’ το στραβό καρφί που κρεμόταν;

Το πετσετάκι των εφτά κλειδιών, ποιος το έδωσε στη γιαγιά;

Αλήθεια, που πάνε τα Χριστούγεννα όταν μεγαλώνουμε;

Μπορεί άραγε κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα;

Και βέβαια μπορεί! Αρκεί το παρόν βιβλίο να διαβαστεί κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, συντροφιά με τη φαντασία, που παραμένει πάντα ανεξάντλητη”!

Categories