“Αγαπώ το περιβάλλον”. Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Παιδικού Σταθμού Καλυβίων στο Αμφιθέατρο. video

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού Καλυβίων που έγινε στο Αμφιθέατρο στις 20/12/18, ήταν μία διαφορετική γιορτή που ναι μεν διαπνέονταν από το Πνεύμα των ημερών αλλά ταυτόχρονα και από οικολογικά μηνύματα.

“Αγαπώ το περιβάλλον” ήταν ο τίτλος της γιορτής και τα μικρά παιδιά με μεγάλη επιτυχία απέδωσαν τα μηνύματα μέσα από τρία θεατρικά δρώμενα.

Στο πρώτο θεατρικό, το Αστέρι της Βηθλεέμ λόγω της ατμοσφαρικής ρύπανσης χάνει το δρόμο του…

Στο δεύτερο, ένας ξυλοκόπος ετοιμάζεται να κόψει τα δέντρα στο δάσος  αψηφώντας τα αποτελέσματα της οικολογικής καταστροφής που θα προκαλέσει. Οι διαμαρτυρίες των δέντρων όμως, θα τον προβληματίσουν, θα τον ευαισθητοποιήσουν κι έτσι αποφασίζει να τους προσφέρει την αγάπη και την προστασία του.

Στο τρίτο θεατρικό, ο Άη Βασίλης είναι πολύ στεναχωρημένος γιατί δεν μπορεί να κατασκευάσει και να μοιράσει παιχίδια στα παιδιά γιατί έχουν εξαντληθεί οι φυσικοί πόροι. Οι βοηθοί του, μαζί με τα ελαφάκια κάνουν σύσκεψη και αποφασίζουν να στείλουν γράμματα στους Ανθρώπους και να ζητήσουν την συνδρομή τους. Οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και ξεκινούν τα εργοστάσια ανακύκλωσης όπου παράγονται πάλι πρώτες ύλες κι έτσι ο Άη Βασίλης μπορεί  να βρει υλικά και να κατασκευάσει παιχνίδια για τα παιδιά.

Απολαυστική παράσταση με ισχυρά μηνύματα πρός όλους μας, για το είδος του περιβάλλοντος που θα κληροδοτήσουμε  στα παιδιά μας.

Μία μικρή “γεύση” από την εξαιρετική προσπάθεια των παιδιών και του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού, στο video που ακολουθεί στο οποίο, όπως και σε παρόμοια, έχουμε “θολώσει” τα πλάνα

Categories