“Πρωτοχρονίατικοι Μπελάδες”. Θεατρικό από το 2′ Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων – video

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία με τίτλο “Πρωτοχρονιάτικοι Μπελάδες”, βασισμένη σε ένα παραμύθι του Ε. Τριβιζά, ανέβασαν οι μαθητές της Β΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων την Πέμπτη 20/12/18, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους.

Ο Άη Βασίλης έχοντας μπει μέσω της καμινάδας σ’ ένα σπίτι για να αφήσει πρωτοχρονιάτικα δώρα, μετά από καταγγελία των ενοίκων, συλλαμβάνεται από την Αστυνομία  και οδηγείται στο Δικαστήριο. Οικολογικές οργανώσεις και έμποροι, μαθαίνοντας το νέο και φοβούμενοι πως κινδυνεύει να τιναχτεί στον Αέρα η πρωτοχρονιά, διαδηλώνουν,  εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Άη Βασίλη ενω ταυτόχρονα από υψηλά “κυβερνητικά” κλιμάκια ασκούνται πιέσεις στους Δικαστές οι οποίοι υποκύπτουν και τον αφήνουν ελεύθερο.

Μιά υπέροχη προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων που καταχειροκροτήθηκε από τους γονείς που δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τις υποκριτικές ικανότητες των παιδιών τους.

Την επιμέλεια του θεατρικού (κείμενα, διασκευή και σκηνοθεσία) είχαν οι δασκάλες Ιωάννα Αγγελοπούλου και Δήμητρα Ζαφειράτου ενώ την Μουσική Επιμέλεια είχε η Δασκάλα Ευδοκία Ράπτη.

Σημαντική και η συμβολή του Συλλόγου Γονέων που σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου , ενισχύουν τη σπουδαία δουλειά που γίνεται από το Διδακτικό προσωπικό που αφιερώνει πολλές ώρες εκτός υπηρεσίας και χωρίς υπερωριακή αμοιβή προκειμένου να υπάρχουν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις εκδηλώσεις και όχι μόνο.

Στο video-αποσπάσματα που ακολουθεί, όπως και στα παρόμοια video έχουν “θολωθεί” τα πλάνα.

Categories