Δ.Τ-Απάντηση Φιλίππου σε Σωφρόνη

Τα όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δημάρχου Σαρωνικού, σχετικά με το αποχετευτικό των Καλυβίων, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο λαός των Καλυβίων όταν τον περασμένο Νοέμβρη συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο και ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για την ίδρυση ΚΕΛ στα όρια του οικισμού των Καλυβίων.

Όσον αφορά το διαγωνισμό της Περιφέρειας στις 12/6/2018, ο οποίος αφορούσε την αντικατάσταση του φωτισμού κεντρικών λεωφόρων (π.χ Συγγρού, Παραλιακή κλπ.) με φωτιστικά αντίστοιχης ισχύος 400 και 250 W (τιμή εθνικού τιμολογίου 962,00 € & 843,00 € πλέον ΦΠΑ αντίστοιχα).

Ο διαγωνισμός αυτός ποτέ δεν κατακυρώθηκε από κανέναν εργολάβο γιατί η Περιφέρεια αποφάσισε να επαναλάβει το διαγωνισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της ευθύνης της.

Η εργολαβία που υλοποιείται σήμερα στην παρακαμπτήρια της εθνικής οδού, για αντικατάσταση των λαμπτήρων, η Περιφέρεια έχει πάρει έκπτωση 65% (αρχικός προϋπολογισμός 1.858.000 € και τελικό κόστος του έργου 644.000 €).

Οι τιμές για την προμήθεια και τοποθέτηση λαμπτήρων LED από φορείς του δημοσίου είναι ίδιες   σύμφωνα με το εθνικό τιμολόγιο. Απλά άλλος φορέας παίρνει έκπτωση 50% έως και 65%, ενώ άλλος παίρνει 14% ή και λιγότερο.

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι δημόσιοι φορείς, όπως και ο Δήμος Σαρωνικού, όταν υπάρχουν μεγάλες αμφισβητήσεις για τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού, είναι να επαναλάβουν τον διαγωνισμό με διαφάνεια και ελεύθερο ανταγωνισμό για να επιτύχουν καλύτερους οικονομικούς όρους.

 

Πέτρος Φιλίππου

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

 

 

 

 

 

 

Categories