Χρ.Τσιγαρίδας: H Ασφάλεια πάνω από όλα και όλους!! Τέρμα στην ανεύθυνη διοίκηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
08/01/2019
H Ασφάλεια πάνω από όλα και όλους!! Τέρμα στην ανεύθυνη διοίκηση

Κακοκαιρία: Παντελώς απούσα η Περιφέρεια, εγκαταλελειμμένες οι Κοινότητες του Παραλιακού Μετώπου από τον Δήμο Σαρωνικού.
Στην τύχη οφείλουν οι κάτοικοι του Δήμου μας τον μη αποκλεισμό και την αποφυγή δυσάρεστων σοβαρών συμβάντων από τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία. Ο Δήμος έμεινε αδρανής μέχρι και τις 11.00 το βράδυ (την συγκεκριμένη ώρα έριξαν τα συνεργεία του Δήμου, αλάτι στα πεζοδρόμια) και ταυτόχρονα η Περιφέρεια Αττικής ήταν παντελώς απούσα την ώρα που η Νοτιοανατολική Αττική πλήττονταν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τη χιονόπτωση.
Τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας δεν εμφανίστηκαν, παρά το ότι ο κίνδυνος από τη χιονόπτωση είχε επισημανθεί και από την ίδια την Περιφέρεια.
Φαίνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, κύριος Φιλίππου, θεώρησε ότι έκανε το καθήκον του, συγκαλώντας μια σύσκεψη αρκετές ημέρες πριν, μοιράζοντας φυλλάδια στους εκπροσώπους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και δημοσιεύοντας φωτογραφίες του χιονιού στα κοινωνικά δίκτυα, προφανώς, μέσα από τη ζεστασιά του σπιτιού του!
Αυτή είναι η «υπεύθυνη» αντιμετώπιση των εν δυνάμει κινδύνων για τους κατοίκους του Δήμου μας, από τον άνθρωπο που θέλει να ξαναπάρει τις τύχες της Πόλης μας στα χέρια του, αλλά και από τον άνθρωπο που τις έχει και θέλει να συνεχίσει να τις έχει!

Ο Δήμος, παρά το ότι προσπάθησε να καλύψει και την ανυπαρξία της Περιφέρειας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, επικεντρώθηκε σε δύο μόνο Κοινότητες, αφήνοντας τις παραλιακές Κοινότητες Παλαιάς Φώκαιας, Αναβύσσου και Σαρωνίδας στο έλεος του Θεού, προφανώς το «ενδιαφέρον» του νυν Δήμαρχου δεν είναι σε όλες τις δημοτικές ενότητες το ίδιο!!

Με λίγα λόγια, δεν προβλέφθηκε και δεν έγινε ρίψη αλατιού ούτε στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας, με αποτέλεσμα το πρωί να έχουμε πάγο και να θεωρούμε ευτύχημα, ότι είχαμε ένα μόνο τροχαίο στον περιφερειακό της Αναβύσσου – Σαρωνίδας.
Η εγκατάλειψη των Κοινοτήτων του Παραλιακού Μετώπου ήταν ανόητη, επικίνδυνη και καταδικαστέα από μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Προφανώς, αξίζουμε μια καλύτερη τύχη, σαν πολίτες και κάτοικοι αυτής της Πόλης.
Προφανώς, τα προβλήματα δεν λύνονται με συσκέψεις στη ζεστασιά των γραφείων κάποιων και ούτε μονάχα με κοινωνικά δρώμενα και καφέδες….

Προφανώς, τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται ευκαιριακά και χωρίς σχεδιασμό.
Όλοι μαζί, μπορούμε να αποφασίσουμε ότι δεν θα ξαναφήσουμε την Πόλη μας στην τύχη της.
Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε: Αλλάξτε την εικόνα!!!

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Χρήστος Τσιγαρίδας
Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού
Τηλ.: 6936544087
e-mail: tsigaridasxristos@gmail.com

Categories