Δ.Τ Π.Φιλίππου-Αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων από την Περιφέρεια Αττικής

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με την παρέμβαση της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :

  1. Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής συγκάλεσε έγκαιρα έκτακτο ΣΟΠΠ την Πέμπτη 3-1-2019, που σκοπό είχε τον συντονισμό, τη       συνεργασία με τους Δήμους, τους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα αντιμετώπισης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν.
  2. Οι Δήμοι μαζί με τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας που διαθέτουν είναι υπεύθυνοι για τους δρόμους εντός των ορίων τους.
  3. Στην ευθύνη της Περιφέρειας είναι οι κεντρικοί οδικοί άξονες (Σουνίου, Λαυρίου, Μαραθώνος κλπ., και οι πρώην Νομαρχιακοί δρόμοι). Όπου υπήρξε ανάγκη η Περιφέρεια παρενέβη (π.χ Σταυρός, τμήματα της Μαραθώνος, παρακαμπτήριες Ωρωπού, συνδετήριοι οδοί μεταξύ των πόλεων κλπ.)
  4. Παρόλο που οι Δήμοι έπρεπε να έχουν προμηθευτεί αλάτι, σε αρκετούς Δήμους η Περιφέρεια προμήθευσε αλάτι, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.
  5. Ειδικά για τη Νότια Αττική για την Αθηνών-Λ. Λαυρίου, την παραλιακή, την Σπάτων-Αρτέμιδος κλπ., καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης, από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη 8/1/2019, περιπολικά της Αστυνομίας και οχήματα της Πυροσβεστικής περιπολούσαν καθώς είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για να       ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, που υπάρχει πρόβλημα και που χρειάζεται παρέμβαση.

Για το λόγο αυτό με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία, όλη τη διάρκεια της νύχτας και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και με τη Δνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας η οποία είναι αρμόδια για τον αποχιονισμό (πρώην ΔΕΣΕ) δόθηκε αλάτι και με μηχανήματα του Δήμου έκαναν αποχιονισμό και αποπάγωση της Λ. Λαυρίου σε όποιο σημείο υπήρχε ανάγκη.

Ευχαριστούμε τους Δήμους και τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων για την συνεργασία τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα που προέκυψαν.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Categories