Καταγγελία της Κ.Ο. Σαρωνικού του ΚΚΕ
Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου η Κ.Ο. Σαρωνικού του ΚΚΕ ζήτησε να της παραχωρηθεί η αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου για την πραγματοποίηση πολιτικής συγκέντρωσης, όπου θα μιλήσoυν o Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η υποψήφια Δήμαρχος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάνια Γαλανοπούλου.
Τόσο η Γραμματέας του Δημάρχου όσο και ο ίδιος ο δήθεν ανεξάρτητος Δήμαρχος κ. Σοφρώνης (στέλεχος της ΝΔ) ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά γιατί υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην δίνεται ΚΑΜΙΑ δημοτική αίθουσα σε ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα!
Τέτοιου είδους «αποφάσεις» (εφόσον υπάρχουν…που πολύ αμφιβάλλουμε), ισοδυναμούν με απαγόρευση της πολιτικής δράσης των κομμάτων και θυμίζουν «αλήστου μνήμης εποχές» που ο λαός μας με τους αγώνες του έχει προ πολλού καταδικάσει.
Τέτοιου είδους «αποφάσεις» (εφόσον υπάρχουν…), υποτιμούν και προσβάλλουν ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης και θα πρέπει να καταδικαστούν.
Τέτοιου είδους «αποφάσεις» (εφόσον υπάρχουν…), θα πρέπει να προβληματίσουν ενόψει και των επερχόμενων εκλογών, μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου, γιατί αποδεικνύουν περίτρανα, ότι κάποιοι ενοχλούνται από το ΚΚΕ και την πολιτική του δράση.
Ενοχλείται η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Σοφρώνης, γιατί ενοχλούνται οι βιομήχανοι της περιοχής από την δράση του ΚΚΕ στα εργοστάσια και τους μεγάλους χώρους δουλειάς. Ενοχλούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο Τουρισμό στην περιοχή από την δράση του ΚΚΕ και των κομμουνιστών στο Εργατικό Κίνημα. Για αυτό καίγονται στο να βάλουν εμπόδια στην πολιτική δράση του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ στα 100 χρόνια της αγωνιστικής ιστορίας του είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα εμπόδια στην δράση του (φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια) και δεν έκανε πίσω. Πόσο μάλλον μπροστά σε τέτοιου είδους «αποφάσεις» (εφόσον υπάρχουν…) και στα διάφορα καμώματα του Δημάρχου Σοφρώνη. Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα εμποδίσουν την πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ.
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ δυστυχώς για αυτούς, θα γίνει και θα είναι μέρα μεσημέρι. Τη Κυριακή 27 Γενάρη και ώρα 11πμ. στο Δημαρχείο Σαρωνικού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, την νεολαία της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα ποιος τελικά είναι αυτός που ενοχλεί και τους χαλάει την σούπα.
Γιατί στο δήμο Σαρωνικού, στην περιφέρεια Αττικής, μπορεί να κατεβαίνουν αρκετά ψηφοδέλτια, φαινομενικά με διαφορές αλλά στην ουσία δύο πολιτικές συγκρούονται.
Από την μία η πολιτική που ακολουθεί κατά γράμμα τις κεντρικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις εξειδικεύοντας αυτές στην περιοχή μας, στρώνοντας κόκκινο χαλί στους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους, εξυπηρετώντας στην ουσία τα συμφέροντά τους.
Από την άλλη είναι η πολιτική του ΚΚΕ, πολιτική που αποκαλύπτει, ξεσκεπάζει, βάζει εμπόδια στην επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια, μπαίνει μπροστά και οργανώνει την αντίσταση του Λαού. Είναι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του στην Περιφέρεια, στην Βουλή που κάνουν μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και αυτό θα γίνει και στο Δήμο Σαρωνικού.
ΚΟ Σαρωνικού του ΚΚΕ
Επικαιροποιημένη ανάρτηση με την απάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού, μισή ώρα περίπου μετά την δημοσίευση της καταγγελίας