Δ.Τ-Κινητοποίηση κατοίκων & Τοπικών Φορέων από τον Δ.Μαραθώνα & Δ.Ραφήνας-Πικερμίου για το ΧΥΤΥ Γραμματικού

Στις 21/01/2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Β.ΡΩΤΑ Νέας Μάκρης συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων από τον Δήμο Μαραθώνα και τον όμορο δήμο Ραφήνας Πικερμίου με αφορμή την πρόσφατη παράνομη (χωρίς άδεια λειτουργίας) ρίψη σκουπιδιών στον ‘’ΧΥΤΥ’’ Γραμματικού και την απόπειρα εκφοβισμού των κατοίκων που ακολούθησε.

Αποφασίστηκαν μετά από ειλικρινή και γόνιμο διάλογο τα εξής:

1/ Παρουσία στην αυριανή συνεδρίαση 22/01/2019 του Δ.Σ. Μαραθώνα και ώρα 5:30 μ.μ. για την εκδήλωση της απόλυτης δυσαρέσκειας μας απέναντι στο γεγονός ότι δεν έχει υλοποιηθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά καμία Απόφασή που έχει λάβει το Δ.Σ. (μέχρι σήμερα) ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία του καταστροφικού ‘’ΧΥΤΥ’’ και των συνοδών του έργων.

2/ Δυναμική κινητοποίηση την Πέμπτη 31/01/2019 στις 12 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης με την συμμετοχή όλων των κατοίκων και των Αθλητικών, Πολιτιστικών, Εξωραιστικών, συλ. Γονέων και Κηδεμόνων , Εμπορικών συλλόγων του Δήμου Μαραθώνα και των όμορων Δήμων με εθελοντικό κλείσιμο των καταστημάτων για 1 ώρα (12 – 1 μ.μ.) ως έκφραση της πλήρους αντίθεσης της κοινωνίας στο μεθοδευόμενο οικονομικό και οικολογικό έγκλημα.

3/ Άμεση έναρξη Μόνιμου Μαύρου Σημαιοστολισμού αυτοκινήτων, εμπορικών καταστημάτων, επιχειρήσεων , οικιών, δημοσίων κτιρίων , δρόμων και κεντρικών αρτηριών που οδηγούν στο Γραμματικό.

Categories