Δ.Τ-Παράδοση υλικού αξίας 9.000 ευρώ σε τρία σχολεία του Δήμου Σαρωνικού για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών

Βιβλία και ηλεκτρονικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 9.000 ευρώ παραδόθηκαν σε τρία σχολεία του Δήμου Σαρωνικού την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Δράσης Εξοπλισμού των Δημοτικών Σχολείων Ενταγμένων στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη δράση, η οποία χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετέχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Θορικού, καθώς και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, μετά από αίτημα των Διευθύνσεων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Το ποσό που διατίθεται μέσω του προγράμματος ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ανά σχολική βιβλιοθήκη, για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων, ενώ η δράση υλοποιείται μέσω των οικείων σχολικών επιτροπών.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, στα συγκεκριμένα σχολεία διανεμήθηκαν συνολικά 492 βιβλία, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρεις προτζέκτορες.

Η παράδοση του υλικού έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γιώργου Σωφρόνη. Παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαρωνικού, μέλος της Ενιαίας Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος κ. Χάρης Κυνηγαλάκης, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου κ. Ευτυχία Κλειδοπούλου, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων – Λαγονησίου κ. Νίκη Λέκκα, ο Υποδιευθυντής του  4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων – Λαγονησίου κ. Βασίλης Παναγιώτου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου κ.κ. Ζωή Πούλου και Αγγελική Μπετχαβά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

Categories