Δ.Τ-Αποχέτευση Γλυκών Νερών: Σε δύο μήνες ξεκινούν οι εργασίες.

Ανάδοχος του έργου για την αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό η Ερτέκα Α.Ε. ενεργό μέλος του κατασκευαστικού τομέα τα τελευταία 40 χρόνια.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 και διατηρεί εργολαβικό πτυχίο 5ης τάξης, το οποίο της δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιοδήποτε μεγάλο έργο.

Σε τέτοια αξιόπιστα «χέρια» λοιπόν, ανατέθηκε η κατασκευή του πολυπόθητου έργου της αποχέτευσης, η έναρξη των εργασιών της οποίας, προσδιορίζεται άμεσα, σε διάστημα δύο περίπου μηνών από σήμερα. Η κατασκευή του έργου αυτού, πνοής για την ευρύτερη περιοχή, υπολογίζεται να κοστίσει 22 εκ. ευρώ, ενώ από την υπογραφή της σύμβασης και μετά, ο ανάδοχος έχει 24 μήνες για την περαίωση και παράδοση. Επομένως, μιλάμε για εργασίες που αρχίζουν άμεσα και σε πολλά επίπεδα, καθώς πρόκειται για γιγαντιαία κατασκευή!

Το συνολικό μήκος των αγωγών αγγίζει τα 60 χλμ. και αφορά τις περιοχές ολόκληρου του παλαιού σχεδίου των Γλυκών Νερών και το Φούρεσι. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή δύο (2) αντλιοστασίων, ένα στα Γλυκά Νερά, στην οδό Παπαδιαμάντη πριν τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Λαυρίου και ένα στο Φούρεσι, στην οδό Ολυμπιονικών, σε δημοτικό ελεύθερο χώρο που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από τον Δήμο. Ο κύριος αγωγός θα οδεύει κατά μήκος της Λεωφόρου Λαυρίου και θα συνδεθεί με τον ήδη κατασκευασμένο αγωγό που βρίσκεται στη θέση «Λαγός» στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας.

 

Σύντομα και στην Παιανία

Υπενθυμίζουμε ότι, αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας, μετά από σχετική δικαστική απόφαση, ο προηγούμενος ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και πλέον το έργο έχει δοθεί στον επόμενο ανάδοχο του μειοδοτικού διαγωνισμού. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την επανεκκίνηση των εργασιών και στην Παιανία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Παιανίας

Categories