Στη φράση «καλό παράδεισο» το βραβείο πλεονασμού για το 2018

(Το άρθρο είναι σατιρικό από το blog  tokoulouri)

Στην κορυφή των πλεονασματικών σχημάτων λόγου βρέθηκε για το 2018 η ευχή «καλό παράδεισο», παίρνοντας τα σκήπτρα από τη φράση «καλή επιτυχία» που κατακτούσε το εν λόγω βραβείο από το 2001 για 17 συναπτά έτη.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Γραμματιζούμενος», Αριστοτέλης Καλοσκοπός, αναφέρθηκε στην όλο και συχνότερη χρήση της ευχής κατά τη διάρκεια του 2018 με αποδέκτες πρόωρα χαμένους σε τραγικά ατυχήματα, πρόσωπα χτυπημένα από τη μοίρα ή θύματα ανίατων ασθενειών.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της φράσης η 65χρονη Αλίκη Αλκιβιάδου, συνταξιούχος νηπιαγωγός στο επάγγελμα, η οποία έγραψε την ευχή «καλό παράδεισο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνολικά 363 φορές μέσα στο 2018 και άλλες 26 φορές έως τώρα το 2019.

Μάλιστα, κατά τύχη σήμερα ήταν και τα γενέθλια της κας Αλκιβιάδου, με τα μέλη του συλλόγου να της εύχονται «χρόνια πολλά, πολύχρονη».

Από την πλευρά του παραδείσου, για το θέμα έκανε δηλώσεις το Άγιο Πνεύμα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του βραβείου που διαφημίζει τον παράδεισο στα μήκη και τα πλάτη της γης. Το άγιο περιστέρι πρόσθεσε πως για φέτος αναμένεται αύξηση άνω του 10% στον αριθμό εκείνων που προτιμούν τον συγκεκριμένο προορισμό για το αιώνιο ταξίδι τους, προοιωνίζοντας έτσι νέο ρεκόρ αφίξεων.

 

tokoulouri.gr

Categories