Χρήστος Τραγουλιάς:Συστρατεύομαι με το ΚΚΕ για να ανθίσει η ελπίδα

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ έκανε ο Χρήστος Τραγουλιάς, πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας με τον συνδυασμό του Ηρακλή Γκοτση και οργανωτικός – οικονομικός της ΟΜ Νέας Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Ιούλιο του 2015.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Το πέρασμά μου από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στην κυβέρνηση ήταν μια πορεία με φρούδες ελπίδες και αυταπάτες.

Η πρώτη αυταπάτη ήταν ότι με συγκόλληση διαφορετικών συνιστωσών αριστερής προέλευσης, από διαφορετικές ιστορικές καταβολές στο χώρο της αριστεράς μπορείς να χτίσεις κόμμα αριστερό.

Η δεύτερη αυταπάτη ήταν ότι χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση στους εργατικούς χώρους και συνδικάτα έχεις ριζοσπαστικό κόμμα.

Η τρίτη αυταπάτη ήταν όταν έγινε το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ψηφίστηκε ότι ο πρόεδρος του κόμματος λογοδοτεί στο Συνέδριο. Ενώ αρχή στα αριστερά ριζοσπαστικά κόμματα είναι ότι το κάθε μέλος λογοδοτεί στο όργανο από το οποίο εκλέγεται.

Το εγχείρημα για μένα είχε τελειώσει όταν έγινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εκλέξανε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Απλώς παρέμενα μέχρι το δημοψήφισμα ελπίζοντας ότι με ένα μεγάλο “Όχι” ίσως άλλαζαν πορεία κάτω από τη λαϊκή πίεση.

Δεν πίστευα ότι ήταν ικανοί να γράψουν στα παλιά τους πολιτικά υποδήματα τη θέληση του ελληνικού λαού, το 61%.

Το ΚΚΕ και τότε παρά την πίεση την πολιτική που δέχτηκε για ενσωμάτωση και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και με κίνδυνο συρρίκνωσης των εκλογικών του ποσοστών κράτησε ορθή πολιτική στάση.

Ξεσκέπασε τα νόθα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία και το δικό του ψηφοδέλτιο το οποίο είχε τα πραγματικά διλήμματα.

Σύσσωμο το αστικό σύστημα, μαζί με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο αρνήθηκε να βάλει στην κρίση του ελληνικού λαού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στο δίλημμα ότι η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος, το ΚΚΕ με τις εκλεγμένες του δημοτικές αρχές απάντησε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος.

Το έργο της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ στην Πάτρα, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη έδειξε σε όλη την Ελλάδα πώς διασφαλίζεται η δημόσια περιουσία, πώς γίνονται έργα χωρίς εργολάβους και μεσάζοντες. Πώς η κομμουνιστική δημοτική αρχή στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Σε αυτές τις εκλογές, δημοτικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές συστρατεύομαι με το ΚΚΕ για να ανθίσει η ελπίδα στον τόπο μας.

Στη Ν. Ιωνία στις δημοτικές εκλογές στηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ Κ. Κατιμερτζόγλου.

Στη Βάρη Αττικής που μένω τώρα τον υποψήφιο του ΚΚΕ Κ. Πασακυριάκο.

Καλούς αγώνες για το λαό μας».

Πηγή: 902.gr

Categories