Χ.Τσιγαρίδας: Ένα ακόμα επεισόδιο στο «μαλλιοτράβηγμα» των εκφραστών του κατεστημένου

Στον καυγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο συνυποψηφίων μου για το Δήμο Σαρωνικού, με αντικείμενο τους σκοπούς και τις χρήσεις των δημοτικών αιθουσών, δεν θα είχα σκοπό να εμπλακώ. Διαβάζοντας όμως τις ανακοινώσεις τους στον Τύπο και τις δηλώσεις τους, δε μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για το επίπεδο της αντιπαράθεσης , και τη νοοτροπία και των δύο εκφραστών του κατεστημένου στο Δήμο.

Κύριε Σωφρόνη, κύριε Δήμαρχε, πολύ σωστά λέτε ότι οι χώροι του Δήμου ανήκουν στους Δημότες και όχι στις πολιτικές ή δημοτικές παρατάξεις. Αλλά οι δημοτικές παρατάξεις δεν απαρτίζονται από δημότες; Δεν είναι πρωτοβουλίες πολιτών και μάλιστα εκείνες που δεν στηρίζονται από κομματικές γραμμές; Δεν δικαιούνται, λοιπόν, αυτοί οι δημότες να φιλοξενηθούν στους δικούς τους χώρους;

Κύριε Σωφρόνη, κύριε Δήμαρχε, αν η τακτική αυτή κληρονομήθηκε από τους προηγούμενους, θα έπρεπε να αποποιηθείτε την «κληρονομιά» και να ανοίξετε τις δημοτικές αίθουσες για τους συνδυασμούς δημοτών υποψηφίων, στην υπηρεσία της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας. Άλλωστε, φαίνεται, ότι η «ευαισθησία» σας αυτή είναι επιλεκτική, με δεδομένο ότι τις προηγούμενες ημέρες η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, φιλοξένησε την εκδήλωση της υποψήφιας του ΚΚΕ για το Δήμο μας.

Κύριε Φιλίππου, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, τι σημαίνει «στο κτίριο που χτίσαμε εμείς»; Το κτίριο το έχτισαν οι δημότες με τους φόρους τους και είναι δικό τους. Αυτοί το έχτισαν, αυτοί το συντηρούν, αυτοί το δικαιούνται. Και αν η πρακτική αυτή ακολουθούνταν και επί των ημερών σας, γιατί τώρα ξιφουλκείτε όψιμα υπέρ της Δημοκρατίας;

Είναι φανερό ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με την κοκορομαχία που διεξάγεται σε κάθε επίπεδο από τους εκφραστές του Χθες. Είναι φανερό ότι και οι δυό τους έρχονται ως ιδιοκτήτες του Δήμου και όχι σαν θεματοφύλακες των συμφερόντων του Δημότη. Ήμασταν οι πρώτοι που δεχτήκαμε την άρνηση του Δημάρχου για άλλη αίθουσα του Δήμου και επιλέξαμε τότε να μην τροφοδοτήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση με μισαλλόδοξα μηνύματα και λεκτικά «μαλλιοτραβήγματα». Επιλέξαμε να μιλάμε για τα μεγάλα προβλήματα της Πόλης, για το δικό μας πρόγραμμα, να μιλάμε με τους δημότες στο δρόμο, στις λαϊκές και στα καφενεία και να μοιραζόμαστε το όραμά μας μαζί τους.

Αφήνουμε για τους άλλους τη νοοτροπία του παρελθόντος, τη νοσηρή κληρονομιά του χθες και καλούμε όλους σας να αποφασίσετε ότι πρέπει αυτή η Πόλη να προχωρήσει με τους πολίτες στο προσκήνιο, με όλους τους πολίτες συνιδιοκτήτες!

Όλοι εσείς μπορείτε!

Αλλάξτε την εικόνα!

 

Χρήστος Τσιγαρίδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

 

 

 

 

Categories