“ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Π.Φιλίππου” Διακήρυξη Αρχών

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Θέλουμε έναν τόπο όχι απλά για να μένουμε. Αλλά έναν τόπο που μας αξίζει να ζούμε!

Η παράταξή μας “Σαρωνικός Συνεργασία‘’ συγκροτείται από πολίτες που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αλλά και νέους ανθρώπους που προσδίδουν φρεσκάδα, νέες ιδέες και ορμή στο εγχείρημά μας. Όλοι εμείς υπερασπιζόμαστε και υπηρετούμε ένα κοινό όραμα για το Δήμο Σαρωνικού και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών για τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα της διοίκησης.

Είναι δεδομένο ότι το περιβάλλον της κρίσης, μέσα στο οποίο λειτουργεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένα περιβάλλον δυσχερές, κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης και της ταυτόχρονης μεταφοράς πλήθους αρμοδιοτήτων, μέσω του Καλλικράτη.
Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι η μεθοδική δουλειά, η οργανωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων, η στοχευμένη διεκδίκηση πόρων, δίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αναπτυξιακά έργα, να αναλαμβάνει δράσεις για την προστασία του κοινωνικού ιστού, να σχεδιάζει παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας, οι 12 Σχολικές Μονάδες, οι 4 Παιδικοί Σταθμοί, τα Αθλητικά Κέντρα και τα 2 Κλειστά Γυμναστήρια, τα Αποχετευτικά έργα, τα Αντιπλημμυρικά έργα, Οδοποιίες με πιο πρόσφατη τη Λ. Καλυβίων, έργα Ύδρευσης, τα σχέδια πόλης, οι αναπλάσεις, οι δεντροφυτεύσεις, ο άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, η άρτια οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών είναι μερικά από τα βασικά αναπτυξιακά έργα που σφράγισαν τη διαδρομή του ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Αυτά σε συνδυασμό με τις κοινωνικές υποδομές και τις δομές για την Τρίτη Ηλικία, τις δράσεις για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τις ελεύθερες ακτές, τις πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας στα πρώτα χρόνια της κρίσης αποδεικνύουν ότι μια δημοτική αρχή όταν θέλει και γνωρίζει, μπορεί!

Ο Δήμος Σαρωνικού, όμως, τα τελευταία πέντε χρόνια, χαρακτηρίζεται από:
🔺 Στασιμότητα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που μετασχηματίζουν την ταυτότητα του δήμου μας
🔺 Εγκατάλειψη όλων των δημοτικών ενοτήτων στο επίπεδο της καθημερινότητας
🔺 Ανικανότητα στην απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων για την υλοποίηση έργων που του έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής
🔺 Αδιαφάνεια σε αποφάσεις, παρεμβάσεις και διαδικασίες ανάθεσης
🔺 Αντιδημοκρατικότητα και προχειρότητα σε κρίσιμες αποφάσεις
🔺 Κλειστού τύπου διοίκηση, αποκομμένη από τους πολίτες και τις ανάγκες τους
🔺 Υπαγωγή της διοίκησης σε κομματικές σκοπιμότητες που διαιρούν και δεν πολλαπλασιάζουν την αυτοδιοικητική δυναμική.

Στον αντίποδα αυτής της αποτυχημένης λογικής εμείς συγκροτούμε:
– Μια παράταξη πολυσυλλεκτική και ακηδεμόνευτη γιατί η δύναμη της κοινωνίας μας πηγάζει από τον πλουραλισμό των απόψεων και όχι από την κομματική περιχαράκωση
– Μια παράταξη που συνδυάζει την εμπειρία με τη φρεσκάδα των νέων στελεχών, γιατί κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον χωρίς τους νέους και τις νέες του δήμου μας
-Μια παράταξη ενεργών πολιτών και συλλογικών διαδικασιών γιατί η επόμενη ημέρα προϋποθέτει τη συμμετοχή και το έλεγχο όλων μέσα σε ένα πλαίσιο διασφαλισμένης δημοκρατικής λειτουργίας.

Δεσμευόμαστε για:

✅ ΔΗΜΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ αναδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το παραλιακό μέτωπο, η ενδοχώρα και ο ορεινός όγκος είναι τα ταυτοτικά μας χαρακτηριστικά. Η άρτια οικιστική οργάνωση, η προστασία του πρωτογενούς τομέα και των παραδοσιακών καλλιεργειών και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού αποτελούν αναπτυξιακές προϋποθέσεις, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να δρα με οργάνωση και σχεδιασμό και όχι να λειτουργεί πρόχειρα και αποσπασματικά

✅ ΔΗΜΟ ΑΝΟΙΚΤΟ στους πολίτες, στους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι κομμάτι από το σώμα της κοινωνίας μας και όχι τίτλος υπεροχής.

✅ ΔΗΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από κομματικές ομπρέλες και κομματικές σκοπιμότητες, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι η έκφραση του συνόλου της κοινωνίας και όχι το βήμα των ημετέρων

✅ ΔΗΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτικών ενοτήτων και των πολυπληθών οικισμών, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναδεικνύει και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλου του δήμου και όχι να εφαρμόζει πολιτικές πολλαπλών ταχυτήτων

✅ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και δομές στήριξης των πολιτών, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη ως θεσμική και πολιτική υποχρέωση και όχι ως φιλανθρωπία.

✅ ΔΗΜΟ ΔΙΑΦΑΝΗ σε όλες τις λειτουργίες και τις αποφάσεις, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να λογοδοτεί διαρκώς στους πολίτες, να ελέγχεται από τους πολίτες και όχι να αποτελεί κέντρο ιδιοτελών πρακτικών.

✅ ΔΗΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ με έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας και υποδομές αναγκαίες για την ποιότητα ζωής, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να σχεδιάζει δυναμικά την επόμενη ημέρα και όχι να πηγαίνει σημειωτόν.

✅ ΔΗΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ως προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να σέβεται το δημόσιο χρήμα και όχι να το χρησιμοποιεί για πελατειακές σχέσεις

✅ ΔΗΜΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που να λειτουργούν εύρυθμα και αξιόπιστα, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και όχι να το απαξιώνει

Απευθυνόμαστε,
↘️ Σε όλους εσάς που, ανεξαρτήτως των κομματικών σας πεποιθήσεων, σας ενώνει ο τόπος που ζείτε και αγαπάτε
↘️ Σε όσους δε θέλετε απλά να είστε ψηφοφόροι μιας Κυριακής, αλλά πολίτες ενεργοί ολόκληρη την τετραετία
↘️ Στους νέους και τις νέες που θέλετε να συνδιαμορφώσετε τους όρους της επόμενης ημέρας
↘️ Στους πολίτες της Αναβύσσου, των Καλυβίων, του Κουβαρά, της Σαρωνίδας, της Παλαιάς Φώκαιας και των οικισμών που πιστεύετε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κάτι παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν, είναι η καθημερινότητά μας, είναι η ζωή μας.

‘’Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει. Θέλει να αλλάξει. Άλλαξέ την.” Μπ. Μπρεχτ.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το Δήμο μας ανοικτό και φιλικό προς όλους τους πολίτες και να χαράξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης στο πνεύμα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενταχτείτε στην προσπάθειά μας αυτή, στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, για εμάς, κυρίως όμως για τις γενιές που έρχονται.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Πέτρος Ι. Φιλίππου

Τα μέλη του ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Categories