Χρήστος Τσιγαρίδας: Η κρίση στην ΑΔΜΚΕΣ είναι φυσικό επακόλουθο της νοοτροπίας της αδιαφάνειας και της κακής διαχείρισης στο Δήμο.

Χρήστος Τσιγαρίδας:
Η κρίση στην ΑΔΜΚΕΣ είναι φυσικό επακόλουθο
της νοοτροπίας της αδιαφάνειας και της κακής διαχείρισης στο Δήμο.

Η επιστολή παραίτησης του προέδρου της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ ΑΕ), που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρνει στην επιφάνεια, όχι μόνο το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Εταιρεία, αλλά και το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί για χρόνια τώρα.

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και κυρίως της φυσικής ομορφιάς του Τόπου μας και του παραλιακού μετώπου, θα μπορούσε να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή και το Δήμο μας. Αυτό, σαφώς, προϋποθέτει σχέδιο, διαφανή διαχείριση και χρηστή διοίκηση. Προφανώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα τη θολή εικόνα που βλέπουμε σήμερα και την οικονομική ασφυξία της Εταιρείας.

Έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη από την αντιπολίτευση και ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους να συζητηθεί το θέμα της ΑΔΜΚΕΣ, η κατάσταση, η διαχείριση, η λειτουργία και τα αποτελέσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας σε όλους τους τόνους την αντίθεση και την ανησυχία μας για τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρεία λειτουργεί, για την ευκαιριακή κατά περίπτωση αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, για την αδιαφάνεια και την κακή διαχείριση.

Αντί απάντησης, η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν έφερε το θέμα για συζήτηση, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έργου του μεταξύ άλλων ανέφερε “Δώσαμε προτεραιότητα στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας,νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας”.

Βεβαίως, τα χρέη 2.050.000 ευρώ της ΑΔΜΚΕΣ, τα οποία αναφέρει ο υπό παραίτηση πρόεδρός της, μόνο ως νοικοκύρεμα δεν μπορούν να εκληφθούν.

Βεβαίως, η ιστορική αναδρομή που κάνει για την ΑΔΜΚΕΣ ο υπό παραίτηση πρόεδρός της, φανερώνει ότι η κακή διαχείριση και η αδιαφάνεια ακολουθεί και τις προηγούμενες διοικήσεις της Εταιρείας και αποτέλεσε στρατηγική επιλογή τους στην πορεία της Εταιρείας, ώστε η σημερινή κρίση να έρχεται σαν φυσικό αποτέλεσμα της πορείας αυτής.

Βεβαίως, οι πολλές επιφυλάξεις με τις οποίες ο ορκωτός λογιστής υπέγραψε τον Ισολογισμό του Δήμου, ενισχύουν το κλίμα ανησυχίας για τη διαφάνεια που διέπει τα οικονομικά του Δήμου.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν με ποιον τρόπο ο Δήμος διαχειρίζεται τα χρήματα και την περιουσία τους.

Το θέμα της ΑΔΜΚΕΣ πρέπει ΑΜΕΣΑ να συζητηθεί σε όλη του την έκταση σε ένα ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν τι , πώς και γιατί μια Εταιρεία που διαχειρίζεται μοναδικής ομορφιάς και αξίας περιουσία των Δημοτών, έφτασε στο σημείο αυτό.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα όσα καταμαρτυρεί ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ, να εξηγήσει γιατί τόσο καιρό αρνείται να συζητήσει, να σταθεί απέναντι στους Δημότες και να μας μιλήσει με ειλικρίνεια για όλα τα πεπραγμένα της Εταιρείας.

Η περιουσία του Δήμου είναι περιουσία των Δημοτών, τα χρέη του Δήμου είναι χρέη των Δημοτών και ο θεματοφύλακάς τους, η Δημοτική Αρχή, πρέπει να είναι ξεκάθαρη, ειλικρινής και έντιμη απέναντι στους Δημότες.

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ να προκληθεί έλεγχος της Εταιρείας από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, διαχρονικά από την εποχή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Έχουμε ήδη εντάξει στο πρόγραμμά μας την εξυγίανση της ΑΔΜΚΕΣ, την καλύτερη αξιοποίηση της και όχι την κατάργηση του φορέα.

Είναι η ώρα να έρθουν όλα στο ΦΩΣ!

Είναι η ώρα οι πολίτες να έρθουν στο προσκήνιο!

Είναι η ώρα να Αλλάξει η Εικόνα!

Χρήστος Τσιγαρίδας
Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού
Γεώργιου Παπανδρέου 6, Τ.Κ.19013 Ανάβυσσος, Τ.Θ. 1523
Τηλ.: 6936544087
https://saronikos-neapnoi.blogspot.com
e-mail: tsigaridasxristos@gmail.com

Categories