Αποχώρηση από το ΔΣ, των Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου στην συζήτηση για τα led. video

Οξύνεται η αντιπαράθεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού και κάπως έτσι και χειρότερα προβλέπεται να οδηγηθούμε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαίου. Εύκολα κάποιος που παρακολουθεί τα Δημοτικά Συμβούλια το αντιλαμβάνεται αυτό από το κλίμα που διαμορφώνεται στις τελευταίες συνεδρίασεις.

Το 1ο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης της 11/2/19, είχε εισαχθεί προς συζήτηση με αίτηση του 1/3 των συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου (Kωνσταντέλου Ανδρέα, Ζεκάκου Ευάγγελου, Γκίνη Μαρίας, Τζιβίλογλου Γεώργιου, Αθανασόπουλου Αλέξανδρου, Πέγκα Ανδρέα, Κατσούλη Δημήτριου, Δημητρίου Σπυρίδωνα, Τσαλικίδη Μανώλη, Μακροδημήτρη Σωτήρη και Ράπτη Αγγελικής) με τίτλο ”Ενεργειακή αναβάθμιση αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σαρωνικού . Ανάκληση των όποιων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής
και λήψη νέας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου”. Το θέμα συζητήθηκε όμως τελευταίο καθώς αυτό ζήτησε η Πρόεδρος προκειμένου να υπάρχει άνετος χρόνος συζήτησής του, κάτι που αποδέχτηκαν όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Όπως όμως κατήγγειλαν τα μέλη της μειοψηφίας , αυτή η αλλαγή ήταν μεθοδευμένη αφού ήταν προαποφασισμένη η αποχώρηση της παράταξης του Δημάρχου.

Το αίτημα όπως διατυπώθηκε – σε γενικές γραμμές – από τον εισηγητή της μειοψηφίας Ανδρ Κωνσταντέλο στο 14:50 min 

Οι απαντήσεις του Δημάρχου στο 18o min ξεκινώντας με την περιγραφή και τα πλεονεκτήματα του έργου. Αποχώρηση στο 42:45 

Αντιδράσεις από Συμβούλους μειοψηφίας και ο κος Ζεκάκος ως Αντιπρόεδρος, αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου . Η Απαρτία έστω και με την αποχώρηση της παράταξης του Δημάρχου, παραμένει σε ισχύ. Έχει προηγηθεί και αποχώρηση Τσαλικίδη(επί Προεδρίας Μ.Κόλλια) με την δήλωση ότι δεν συμμετέχει σε ένα δημοτικό Συμβούλιο-παρωδία.

Ακολουθούν δηλώσεις Μαρίας Γκίνη(47:14), Αγγελικής Ράπτη (49:28), Πέγκυς Γεωργοπούλου(52:47), Κωνσταντέλλου (53:51).

Φιλίππου δηλώσεις (56:53) και πρόταση προς τους συμβούλους που συνεχίζουν να είναι σε απαρτία, να επαναφέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πάλι με υπογραφές.

Συζήτηση για την διαμόρφωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (1:oo hr)

H ΑΠΟΦΑΣΗ : ” Η συνεδρίαση διακόπτεται και συνεχίζεται κατα τις κείμενες διατάξεις” (1:06hr)

Categories