Δ.Τ Χρ.Τσιγαρίδα-Το «έργο» στη Λ.Καραμανλή:Η προχειρότητα,η αδιαφάνεια και οι τρύπες στην άσφαλτο.Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.

Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! Kάποιος πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για το τι γίνεται με τα «έργα» στον παράδρομο της Λ. Καραμανλή, στην Ανάβυσσο.

Επισημάναμε από την αρχή, ότι δεν είναι δυνατό να ξεκινούν έργα για τα οποία οι Δημότες δεν έχουν ιδέα, δεν είναι δυνατό να γίνονται έργα χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις, μελέτες, άδειες και προδιαγραφές.

Δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε, όλοι γνωρίζουν πια τον τρόπο με τον οποίο άρχισε και συνεχίστηκε το «έργο», ξηλώθηκε το πράσινο, αγνοήθηκαν αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας και αθετήθηκαν υποσχέσεις προς πολίτες και Δημοτικούς Συμβούλους.

Η προχειρότητα, η βιασύνη και η αγωνία κάποιων να επιδείξουν προεκλογικά «έργο», εκτός από όλα τα παραπάνω, είχε σαν αποτέλεσμα να μετατρέψει τον παράδρομο της Λ. Καραμανλή σε εστία κινδύνου, αφού η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος άνοιξε με τις βροχοπτώσεις, δημιουργώντας επικίνδυνους κρατήρες και αναδεικνύοντας την κακοτεχνία του «έργου».

Επειδή, προφανώς έχουν ξοδευτεί κάποια χρήματα, επειδή, προφανώς, θα πρέπει να ξοδευτούν κι άλλα για την αποκατάσταση των ζημιών και επειδή, προφανώς, αυτά είναι χρήματα των Δημοτών και το «έργο» αποτελεί δημοτική περιουσία, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει άμεσα στα παρακάτω ερωτήματα:

– Βάση ποιας τεχνικής μελέτης προχώρησε το «έργο», ποιο το κόστος του και από ποιους πόρους χρηματοδοτήθηκε;

– Βάση ποιων εγκρίσεων προχώρησε το «έργο» και ποια ήταν η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;

– Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τήρηση των προδιαγραφών και επιβλέπων του «έργου»;

– Πόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση και από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί;

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.

Είναι προφανές, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην αγωνία της να κρατηθεί στην εξουσία, προσπαθεί με προχειρότητα, αδιαφάνεια και σπασμωδικότητα να παρουσιάσει έργο και έργα, αδιαφορώντας για την πόλη και τους δημότες, και χωρίς και η ίδια να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί κάθε έργο που ξεκινάει.

Είναι προφανές, ότι και ο έτερος υποψήφιος (εκπρόσωπος του κατεστημένου συστήματος κι αυτός) παρατηρεί από μακριά, παρά την… τηλεφωνική του συμπαράσταση στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την αδιαφάνεια, προχειρότητα, αυταρχικότητα και νομιμότητα του «έργου», και αντιμετωπίζει τα καθημερινά ζητήματα του Τόπου αφ’ υψηλού απαξιώνοντας να ασχοληθεί με τα «μικρά».

Εμείς θεωρούμε ότι τα «μικρά» τα καθημερινά, είναι η βάση για τα «μεγάλα».

Εμείς θεωρούμε ότι η αλλαγή νοοτροπίας, η διαφάνεια, η δημοκρατική αντιμετώπιση, είναι η βάση για την ορθή λειτουργία της Πόλης.

Εμείς θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, οι πολίτες πρέπει να ρυθμίζουν, οι πολίτες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο.

 

Αυτός ο Τόπος, αξίζει καλύτερη τύχη.

Οι πολίτες αξίζουν καλύτερη τύχη.

Αλλάξτε την Εικόνα!

 

Χρήστος Τσιγαρίδας

Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού

Γεωργίου Παπανδρέου 6, Τ.Κ.19013 Ανάβυσσος, Τ.Θ. 1523

Τηλ.: 6936544087

e-mail: tsigaridasxristos@gmail.com

Categories