“Σαρωνικός Συνεργασία” – Π.Φιλίππου. Η Πρώτη προεκλογική ομιλιά και παρουσίαση των υποψηφίων – video

Πέτρος Φιλίππου: Η σημερινή διοίκηση αντιλαμβάνεται το δημαρχείο ως κλειστή ιδιοκτησία- Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου επέδειξε τεράστια ανικανότητα στην απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων – Aδιαφάνεια της δημοτικής αρχής σε βαθμό επικίνδυνο – χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια, για να χρεοκοπήσει η κερδοφόρα μονομετοχική εταιρεία του Δήμου μας – ΚΕΛ στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, δε χρειάζεται να γίνει. Αυτό είναι δέσμευσή μας – led: η δημοτική αρχή λειτούργησε μάλλον υπηρετώντας τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας – Να δουλέψουμε για Δήμο διαφανή σε όλες τις λειτουργίες, τις αποφάσεις και τις αναθέσεις και όπου σήμερα υπάρχουν γκρίζες ζώνες – Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας με κυρίαρχο την αξιοποίηση των αλυκών της Αναβύσσου – Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της υποβάθμισης, των ψευδών υποσχέσεων και παραπλανητικών δημοσιεύσεων (πχ χτεσινή δημοσιεύση δημοσκόπησης)

Από την πρώτη Δημόσια Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και την παρουσίαση των υποψήφιων Συμβούλων που έγινε στα Καλύβια την Κυριακή 17/2/19, παραθέτουμε ρο live video του paraktios.gr που ανέβηκε στο Facebook καθώς και το κείμενο της ομιλίας, στα Καλύβια. 17/2/19

Δείτε φωτο από την προεκλογική συγκέντρωση ΕΔΩ


Δείτε το live video μέσω facebook

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10217551892692118/

Διαβάστε το κείμενο της ομιλίας του υποψήφιου Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου.

Eίναι πραγματικά συγκινητική η συμμετοχή σας, σήμερα, εδώ!
Ο Σαρωνικός, με τον Κουβαρά, τα Καλύβια και το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος και η Παλαιά Φώκαια σήμερα μίλησαν
Μίλησαν και απάντησαν.
Απάντησαν και έδωσαν το μήνυμα της μεγάλης νίκης για το δήμο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές
Σας ευχαριστώ που σήμερα είστε όλοι εδώ μαζί μας!

Είναι συγκινητική η εμπιστοσύνη σας προς εμάς, όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα.
Από τη μέρα, που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να επιστρέψω όχι στον τόπο του εγκλήματος φυσικά, αλλά στον τόπο που αγάπησα, στον τόπο που μαζί δουλέψαμε και για τον οποίο, μαζί, καταφέραμε πολλά!

Εδώ, στο Δήμο Σαρωνικού, που σίγουρα μέχρι το 2014 υπήρξε πάντα ένας δήμος ανοικτός και φιλικός στους πολίτες, στην κοινωνία, σε φορείς και συλλόγους.
φιλικός Σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Ένας δήμος των δημοτών, όλων των δημοτών ανεξαρτήτως δημοτικής ενότητας και πολιτικής ταυτότητας.

Ένας Δήμος όμως που άλλαξε πολύ τα τελευταία χρόνια. Ένας δήμος που όχι μόνο έμεινε πίσω, άλλα χρησιμοποιεί τρόπους και μεθόδους άλλων εποχών.

Και είναι αυτός ο λόγος, αγαπητοί συμπολίτες, που η σημερινή μας εκδήλωση, μια εκδήλωση άμεσα συνυφασμένη με τα προβλήματα του Δήμου μας, άμεσα συνδεδεμένη με τη διατύπωση προτάσεων για την επόμενη μέρα του Δήμου μας, παραδόξως γίνεται εκτός δημαρχείου.
Ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί το αμφιθέατρο για την σημερινή συγκέντρωση. Και με αυταρχικές μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές μας απαγόρευσαν την είσοδο στο αμφιθέατρο

Νομίσανε ότι θα μας δυσκολέψουν.
Ίσως νομίσανε ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην επαφή μας, στην επικοινωνία μας.
Η σημερινή παρουσία σας, εδώ, έξω, καταμεσής του χειμώνα, αποδεικνύει ότι κανένα εμπόδιο, καμία τρικλοποδιά δεν ανακόπτει την κοινή μας επιθυμία.
Μια επιθυμία που γίνεται πίστη.
Μια πίστη που γίνεται μέρα τη μέρα, μεγαλειώδης πορεία νίκης για το Σαρωνικό και όλους τους πολίτες!

Η σημερινή διοίκηση δυστυχώς, όπως ακριβώς αντιλαμβάνεται το δημαρχείο ως κλειστή ιδιοκτησία, όπου έχουν πρόσβαση οι ολίγοι και οι εκλεκτοί της, και στα πλαίσια της αλαζονικής της συμπεριφοράς αλλά και του πανικού που τους διακατέχει, έτσι αντιλαμβάνεται και την εκλογική διαδικασία ως εχθρική αντιπαράθεση, ως πολεμική σύγκρουση.

Εμείς δε μπαίνουμε, ούτε πρόκειται να προσχωρήσουμε ποτέ σε αυτή τη λογική.
Εμείς ειμαστε εδώ σήμερα μαζί σας και συνεχίζουμε για να κάνουμε το δήμο μας και πάλι ανοιχτό και φιλικό προς όλους τους πολίτες, αλλάζοντας το αυταρχικό, οικογενειακό και κλειστό μοντέλο που αυτοί μας επέβαλαν.
Την απάντηση την δίνετε σήμερα εσείς, που βρισκεστε μαζί μας και αγωνιάτε μαζί μας και στέλνετε το μήνυμα ,
Φτάνει πια,
Δεν πάει άλλο,
Πρέπει να αλλαξουμε σελίδα.

Για μας φίλες και φίλοι  αυτοί οι μήνες που θα ακολουθήσουν,
είναι μια εξαιρετικά γόνιμη περίοδος, ώστε να συζητήσουμε με όλους τους δημότες, να μας ακούσετε και κυρίως να σας ακούσουμε και τελικά να συνθέσουμε μαζί ένα σχέδιο για την επόμενη τετραετία του Δήμου μας.

Ο μόνος αντίπαλος που υπάρχει για μας στο Σαρωνικό είναι τα προβλήματα, η καθυστέρηση και η εγκατάλειψη της περιοχής μας από την απερχομένη δημοτική αρχή.

Αυτά βάζουμε στο μικροσκόπιο, με μόνο στόχο να συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση με θετική προοπτική, για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Η σημερινή τεράστια συμμετοχή σας στο κάλεσμά μας, από την Ανάβυσσο, τον Κουβαρά, την Παλαιά Φώκαια, τη Σαρωνίδα, τα Καλύβια αποδεικνύει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ενωμένοι στον κοινό μας στόχο :
να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία των μεγαλυτέρων και να δώσουμε προτεραιότητα στους νέους και τις νέες ώστε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που μας αξίζει να ζούμε!

Τι άραγε συνέβη αυτά τα 5 χρόνια, ώστε σήμερα προκύπτει επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε τα πράγματα;

Γιατί όλοι εσείς που σήμερα βρίσκεστε μαζί μας, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας, αγκαλιάζετε τόσο θερμά και αποφασιστικά την προσπάθειά μας;

Οι απαντήσεις είναι σχεδόν αυτονόητες.

Η ανάγκη που επανεκκίνησε την παράταξή μας, με τη συμμετοχή πολλών έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμο μας.

Η στασιμότητα στην υλοποίηση μεγάλων έργων και η εγκατάλειψη όλων των δημοτικών ενοτήτων στο επίπεδο της καθημερινότητας.
Αυτές είναι οι απαντήσεις!

Και βέβαια επειδή βρίσκομαι χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης, γνωρίζω πάρα πολύ καλά το δυσχερές περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί η ΤΑ τα χρόνια της κρίσης.

Αλλά αγαπητοί συνδημότες, Είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμη και μέσα σε αυτό το περιβάλλον όσοι δήμοι δούλεψαν, οργάνωσαν τις υπηρεσίες τους, διεκδίκησαν πόρους κατάφεραν τελικά να πάρουν σημαντικά αναπτυξιακά έργα, κατάφεραν να υλοποιήσουν έργα υποδομής και έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου δυστυχώς, επέδειξε τεράστια ανικανότητα στην απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής.
Και μιλώ με στοιχεία. Πάντα θα μιλώ με στοιχεία όταν πρόκειται για δημόσια έργα.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει πάνω από 45εκ έργα για τον Δήμο Σαρωνικού κατά την θητεία που διανύσαμε αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή αποδείχτηκε ανίκανη να τα υλοποιήσει.
Εργα όπως το Αντιπλημμυρικό της Αναβύσσου, των Καλυβίων, της Σαρωνίδας, η ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων Καλυβίων – Κουβαρά, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας, αντικαταστάσεις χλοοτάπητα γηπέδων Κουβαρά, Π. Φώκαιας , Καλυβίων, ανακαίνιση παλαιού δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας είναι μερικά μόνο από τα εγκεκριμένα έργα στα προγράμματα της Περιφέρειας τα οποία δεν υλοποίησε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Υπάρχουν όμως και άλλες δύο απαντήσεις στο ερώτημα ποια ανάγκη μας συσπείρωσε εδώ σήμερα.

Η πρώτη απάντηση είναι η αδιαφάνεια της δημοτικής αρχής και μάλιστα σε βαθμό επικίνδυνο.

Σε βαθμό που σήμερα κανείς να μη γνωρίζει τι συμβαίνει στην παραλία και ειδικότερα στην Ανάβυσσο ως προς το καθεστώς των καντινών.

Σε βαθμό που χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια, για να χρεοκοπήσει η κερδοφόρα μονομετοχική εταιρεία του Δήμου μας, η οποία έπρεπε και μπορούσε να αποτελεί ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο.
Αντί αυτού επιδίδονται διαρκώς πρόστιμα στην εταιρεία, τα οποία προβλέπεται να φτάσουν πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για καταστροφή…

Η δεύτερη απάντηση, φίλες και φίλοι, στο ερώτημα ποια ανάγκη μας επανεκκίνησε είναι η αντιδημοκρατικότητα και η προχειρότητα που επιδεικνύει η απερχόμενη δημοτική αρχή σε κρίσιμες αποφάσεις.

Θυμίζω τον τρόπο που επιχείρησε να περάσει το ΚΕΛ.

Μια απόφαση απολύτως λανθασμένη, παρμένη με τον πλέον αυταρχικό τρόπο, κατά παράβαση και των αναγκών της περιοχής και της στοιχειώδους λογικής και κυρίως με αφόρητη παραβίαση της βούλησης των δημοτών, αφού δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους πολίτες. Και γιαυτό οι πολίτες με τις κινητοποιήσεις του απέτρεψαν την ολεθρια αυτή λύση και ανάγκασαν το δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφασή του.

Εμείς είμαστε απολύτως ξεκάθαροι. ΚΕΛ στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, δε χρειάζεται να γίνει. Αυτό είναι δέσμευσή μας!
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες να επιλυθεί αυτό το χρόνιο ζήτημα, προκρίνοντας μια λύση εφικτή, ρεαλιστική, συμφέρουσα και πλήρως αποδεκτή από όλους τους δημότες του Σαρωνικού!
Αυτό είχαμε επιτύχει στην διάρκεια της πρώτης κοινής μας θητείας ως Δήμος Σαρωνικού να έχει δοθεί λύση στην Ψυττάλεια,
Και τι εκαναν;
Έκαναν αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να κάνουν!
Κωλυσιέργησαν, δημιούργησαν μία τεράστια ανάστατωση στην κοινωνία μας με αποτέλεσμα το πρωτεύον αυτό και αναγκαίο έργο υποδομής να το επαναφέρουν στο απόλυτο μηδέν. Και τελικά κατάλαβαν τώρα τελευταία ότι η λύση είναι η συνεργασία μας με όλους τους γειτονικούς δήμους χωρίς και προς αυτή την κατεύθυνση να κανουν τίποτα.

Παρόμοιας προχειρότητας, ίσως και ανικανότητας, δε θέλω να σκεφτώ σκοπιμότητας, είναι και η σκανδαλώδης σύμβαση για τα LED.

Εδώ η δημοτική αρχή λειτούργησε μάλλον υπηρετώντας τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας και σίγουρα προσβάλλοντας πλήρως το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορώντας για το δημόσιο χρήμα.
790 ευρώ η λάμπα φίλες και φίλοι!

Εμείς και σε αυτό το ζήτημα είμαστε σαφείς: επιδιώκουμε να ξεκινήσει άμεσα το έργο, με τρόπο όμως που να διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου, όπως ακριβώς έγινε σε τόσους δήμους της Αττικής.

Προτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση της τιμής με τον ανάδοχο, με στόχο να προσεγγίσει η τιμή τις πραγματικές τιμές της αγοράς και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα εισηγηθεί σχετικώς στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πιο πάνω κακή κατάσταση του Δημου γέννησε την ανάγκη σε όλους μας, να ξαναβρεθούμε, να ξαναενώσουμε δυνάμεις, να διευρύνουμε την παράταξή μας, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.

Ποια είναι η ταυτότητά μας;
Στη βάση ποιών αρχών συναντηθήκαμε, συμφωνήσαμε και προχωράμε;

Καταρχάς είμαστε μια παράταξη συλλογικών διαδικασιών και δημοκρατικών λειτουργιών.
Δεν πιστεύουμε στην αρχή του ενός, δε μας αρέσουν τα συγκεντρωτικά μοντέλα, δε διανοούμαστε αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές.

Είμαστε ταυτόχρονα μια παράταξη βγαλμένη από την κοινωνία των πολιτών, πολυσυλλεκτική, κομματικά ακηδεμόνευτη και αχειραγώγητη.
Δε διανooύμαστε να χωρίσουμε την όμορφα διαφοροποιημένη κοινωνία των πολιτών, σε κομματικά στρατόπεδα, να τη διαμελίσουμε παραδίδοντας τη σε κομματικά χαρακώματα.

Είμαστε με λίγα λόγια μια αντιπροσωπευτική έκφραση της κοινωνίας του Σαρωνικού.

Και εμείς, όλοι εμείς, όταν μιλάμε για το Σαρωνικό βάζουμε στην άκρη τα κομματικά μας βιβλιάρια και τοποθετούμε στο επίκεντρο την αγάπη μας για τον τόπο και το κοινό μας όραμα.
Μας αρέσει να πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις του Δήμου και όχι να τις διαιρούμε με αδιέξοδους κομματικούς χουλιγκανισμούς.

Και τι κομίζουμε φίλες και φίλοι;
Τι είναι αυτό το καινούριο άραγε που φέρνουμε;
Τι είναι αυτό το νέο που μπορεί να φέρει ο Φιλίππου μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση;

Λοιπόν απαντώ. Mέσα από την αλήθεια μας. Την αλήθεια της παράταξής μας.

Τα τόσα έμπειρα και νέα πρόσωπα που βλέπετε σήμερα να είμαστε όλοι μαζί.

Τους νέους και τις νέες του Δήμου μας που συνειδητά και αποφασιστικά δεν εντάσσονται απλώς στην προσπάθειά μας, αλλά την παίρνουν επάνω τους, τη διαμορφώνουν, την εξελίσσουν, την εμπλουτίζουν.

Πατώντας γερά και με ασφάλεια στο στέρεο έδαφος της εμπειρίας των παλιότερων, δίνουν τη δική τους φρεσκάδα, τις καινούριες ιδέες, τη δυναμική ορμή τους τόσο μέσα στην παράταξη, όσο και αύριο στη διοίκηση του Δήμου.

Σας καλώ να κάνετε μια ακτινογραφια του ψηφοδελτίου μας.
Δεν επιδιώκουμε ευκαιριακές και βολικές συγκολλήσεις.
Δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα και ληγμένα υλικά.
Φέρνουμε μαζί μας τους έντιμους και έμπειρους ανθρώπους στα κοινά του δήμου μας για πάρα πολλά χρόνια.
Φέρνουμε τη νέα γενιά στο κέντρο των αποφάσεων, γιατί οι αποφάσεις του παρόντος και του μέλλοντος πρέπει να ληφθούν και από τους νέους για τους νέους.
Στα πρόσωπα όλων των συνεργατών μου, που αυθόρμητα συστήσαμε την δημοτική μας ομάδα, βλέπετε την αυριανή διοίκηση του Δήμου.

Άλλωστε κάνοντας κι εγώ την αυτοκριτική μου, πετυχημένος δήμαρχος δεν είναι αυτός που μόνον φέρνει έργα, που μετασχηματίζει έναν δήμο, αλλά που δημιουργεί και το στέρεο έδαφος για να αναπτυχθεί η συνέχεια άξιων στελεχών, μια νέα γενιά άξιων αυτοδιοικητικών.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους πολίτες του Δήμου μας, όχι ευκαιριακά, όχι ως πολίτες της μίας Κυριακής.
Θέλουμε να επανασυστήσουμε μια σχέση τετραετίας, που να βασίζεται στη συμμετοχή, τον κοινωνικό έλεγχο, τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

Όλοι μαζί από την επομένη των εκλογών πρέπει να δουλέψουμε για Δήμο ανοικτό στους πολίτες. Γιατί θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή είναι κομμάτι από το σώμα της κοινωνίας μας .

Να δουλέψουμε για Δήμο ανεξάρτητο από κομματικές ομπρέλες. Γιατί θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας

Να δουλέψουμε για Δήμο όλου του Σαρωνικού, με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτικών ενοτήτων και των πολυπληθών οικισμών, χωρίς ορεινά εξόριστα, χωρίς παραλιακή ζώνη εγκαταλελειμμένη ή κυρίως για προσωπική εκμετάλευση. Γιατί θεωρουμε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να αναδεικνύει και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλου του δήμου και να σέβεται τις επιμέρους διαφορές

Να δουλέψουμε για Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, με πολυπληθείς δομές στήριξης των πολιτών, με δράσεις αλληλεγγύης. Γιατί θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη ως θεσμική και πολιτική υποχρέωση έναντι όλων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

Να δουλέψουμε για Δήμο διαφανή σε όλες τις λειτουργίες, τις αποφάσεις και τις αναθέσεις και όπου σήμερα υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Όπως στις καντίνες της παραλίας, να ξεκινήσουμε καθαρά και διάφανα από μηδενική βάση.
Γιατί θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να λογοδοτεί διαρκώς στους πολίτες, να ελέγχεται από τους πολίτες και να υπερασπίζεται διαρκώς το παραλιακό μέτωπο και το δημόσιο συμφέρον

Να δουλέψουμε για Δήμο οικονομικά βιώσιμο, με συμβάσεις που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα των οικονομικών, με πλήρη διαφάνεια και αξιοποίηση της χρεοκοπημένης, από την παρούσα διοίκηση, μονομετοχικής εταιρείας. Γιατί θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή είναι διάφανος διαχειριστής των αγαθών που ανήκουν στους πολίτες, κυρίως του δημοσίου χρήματος

Να δουλέψουμε για Δήμο με οργανωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες που να λειτουργούν εύρυθμα και σύγχρονα, με ενισχυμένες τεχνικές υπηρεσίες. Γιατί θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου, να το κινητοποιεί, με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Να δουλέψουμε για Δήμο με αποκεντρωμένη λειτουργία που δε θα αποδυναμώνει τις δημοτικές ενότητες, αλλά θα πολλαπλασιάζει τη δυναμική τους. Με δημοτική αρχή που θα υπερβεί το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, με δημαρχεία και κοινότητες ζωντανά σε όλους τις ενότητες, με ενίσχυση του ρόλου τω τοπικών συμβουλίων, με την αξιοποίηση της δυνατότητας των δημοψηφισμάτων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη μέγιστη εμπλοκή στις κρίσιμες αποφάσεις. Γιατί θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή στα νέα μεγέθη των δήμων που συγκροτεί ο Καλλικράτης αποκεντρώνει και δε συγκεντρώνει λειτουργίες.

Τέλος αγαπητοί φίλοι πρέπει να δουλέψουμε για Δήμο αναπτυξιακό.

Με έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας και υποδομές αναγκαίες για την ποιότητα ζωής, γιατί η Δημοτική Αρχή πρέπει να σχεδιάζει δυναμικά την επόμενη ημέρα και όχι να πηγαίνει σημειωτόν.
Ο Σαρωνικός σήμερα μέσα στο πλαίσιο των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κρίση, χρειάζεται ένα στρατηγικό άξονα, χρειάζεται μια συμπαγή ταυτότητα που τέμνει τις προσδοκίες της ανάπτυξης με τις απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Το εξαιρετικό, μοναδικό παραλιακό μέτωπο, η πολύ αξιόλογη ενδοχώρα, η μικρή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο, την Αθήνα και την Αττική οδό δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέροντα προορισμό.
Για αυτόν το δήμο οφείλουμε να δουλέψουμε ώστε να τον καταστήσουμε ελκυστικό και ως τόπο διαμονής για όλους εμάς, αλλά και ως τόπο με τουριστική και αναπτυξιακή υπεραξία.

Στα λίγα χρόνια της πρώτης θητείας με τον Καλλικράτη, όπου προσπαθούσαμε να βρούμε το βηματισμό του νέου ενιαίου Δήμου, κι ενώ η οικονομική κρίση κορυφωνόταν, σκύψαμε με μεγάλο ζήλο πάνω από όλες τις δημοτικές ενότητες, με στόχο να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής.
Τα αντιπλημμυρικά στην Ανάβυσσο, την Π. Φώκαια, στη Σαρωνίδα, στο Λαγονήσι και στα Καλύβια, η οδοποιία, η Λεωφόρος Καλυβίων, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι αναπλάσεις, τα σχέδια πόλης, η λύση του αποχετευτικού στη Ψυτάλεια ή σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους για την παραλιακή ζώνη, η κοινωνική πολιτική, οι δράσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι ο δικός μας απολογισμός.
Ένας απολογισμός μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς από τη μία παλεύαμε με τον εφιάλτη της υποχρηματοδότησης εν μέσω κρίσης, από την άλλη αντιμετωπίζαμε το γραφειοκρατικό τέρας που παρήγαγε ο καλλικράτης.
Καταφέραμε όμως πράγματα αγαπητοί φίλοι.
Καταφέραμε μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία να έχουμε έργο.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι κόντρα σε όλες τις αντικειμενικές αντιξοότητες, όταν μια δημοτική αρχή γνωρίζει και θέλει, τελικά μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Καλλικράτης λειτουργεί 9 χρόνια και οι δήμοι βρήκαν το βηματισμό τους.
Η οικονομική κρίση, χωρίς να είναι παρελθόν, δε βρίσκεται στη μεγάλη της ένταση.
Υπάρχει λοιπόν σήμερα μια ώριμη δυνατότητα με στοχευμένη και οργανωμένη δουλειά να έχουμε αποτελέσματα.
Υπάρχει η τεράστια εμπειρία μας στην Περιφέρεια για την απορρόφηση νεων και ευρωπαϊκών κονδυλίων
Για μας οι τομείς των αναπτυξιακών έργων και της κοινωνικής πολιτικής, βρίσκονται στην κορυφή των προγραμματικών μας στόχων.

Σχέδια πόλης
Αποχετευτικο
Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου
Ανάδειξη του δασικού μας πλούτου
Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας με κυρίαρχο την αξιοποίηση των αλυκών της Αναβύσσου, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και των πολιστικών φορέων του τόπου προβάλοντας το πολιστικό δυναμικό του τόπου μας
Οδοποιία
Αναπλάσεις και δημιουργία χώρων αναψυχής
Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων
Νέες Αθλητικές εγκαταστάσεις – αναβάθμιση των υπαρχουσών
Δημοτική συγκοινωνία σε συνδυασμό με τον προαστικό σιδηρόδρομο
Δημόσια ασφάλεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που τα τελευταία χρόνια φαινόμενα βίας έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας
Κοινωνικά προγράμματα για τους ανέργους, θέσεις εργασίας και για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει την χώρα μας

Τα παραπάνω είναι μερικοί από τους άξονες ανάπτυξης και τα βασικά έργα που δείχνουν την αναπτυξιακή διαδρομή που θέλουμε να χαράξουμε για το αύριο του Δήμου μας.
Και όλα αυτά πάντα σε συνδυασμό με τις κοινωνικές υποδομές, τις πρωβουλίες στήριξης της κοινωνίας, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις δομές για την Τρίτη ηλικία, τις δράσεις για το περιβάλλον και τις ελευθερες ακτές, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς οφελος της κοινωνίας μας είναι οι βασικοί μας στόχοι που ανά δημοτική ενότητα θα αναλυθούν θα αναδειχτούν και θα παρουσιαστούν στο πρόγραμμα πενταετίας που συλλογικά εκπονούμε αυτή την περίοδο και σύντομα θα το θέσουμε για συζήτηση μαζί σας.
Ένα προγραμμα που εκπονείται καθημερινά από την συνεχή επικοινωνία με σας αλλά και με όλους τους φορείς του δήμου μας

Μας χωρίζουν σχεδόν 3 μήνες από τις δημοτικές εκλογές και είναι λογικό οι σκέψεις όλων όσων αγωνιούμε για αυτόν τον τόπο να είναι στραμμένες προς αυτές.
Πολλοί συμπολίτες μας βλέποντας αυτή την τεράστια στασιμότητα σε πολλά προγράμματα και έργα που είχαν προγραμματιστεί από πριν, την πραγματική εγκατάλειψη, τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από λάθος χειρισμούς, επιλογές ή πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως βλέποντας την έλλειψη προγραμματισμού νέων πρωτοβουλιών για έργα ανάπτυξης και υποδομών, μας κάλεσαν και πάλι και μας ζήτησαν να μπούμε ξανά μπροστά στην προσπάθεια χάραξης νέων δρόμων για το μέλλον αυτού του τόπου, για την ανάπτυξη του Δήμου Σαρωνικού.
Με μια ήδη δημιουργημένη και έτοιμη ομάδα από έμπειρα στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας , αλλά και με πολλά νέα άτομα που έχουν τη γνώση, όρεξη για δουλειά και προσφορά, που έχουν φρέσκιες ιδέες , στεκόμαστε μπροστά σας και σας καλούμε μαζί να προχωρήσουμε για να δώσουμε πάλι προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία σε κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας.
Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της υποβάθμισης, των ψευδών υποσχέσεων και παραπλανητικών δημοσιεύσεων (πχ χτεσινή δημοσιεύση δημοσκόπησης)

Παρουσίαση συνδυασμού
Φίλες και φίλοι
Σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σαρωνικού. Τους ανθρώπους που θα δουλεψουν στην πρώτη γραμμή για να γίνει πράξη το προγραμμά μας.
Είναι άνθρωποι με βαθειά γνώση και πολύχρονη εμπειρία στην ΤΑ.
Είναι ενεργοί πολίτες με φρεσκάδα, δημιουργική σκέψη , με γνώση και ικανότητες, με νέες ιδέες, κέφι διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας που μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν τη συνέχεια για το αύριο.

Ακολουθεί η παρουσίαση των υποψηφίων (προς στο τέλος του video)

Αυτός είναι ο συνδυασμός νίκης για τον Σαρωνικό του αύριο.

Για να κάνουμε και πάλι τον Δήμο Σαρωνικού ένα δήμο ανοιχτό και φιλικό προς όλους τους πολίτες και να χαράξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης στο πνεύμα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης,
Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενταχτείτε σε αυτή μας την προσπάθεια, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δική σας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας για εμάς αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

Categories