“Το σχολείο που ονειρευόμαστε και θέλουμε”. To video της εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού.

“Το σχολείο που ονειρευόμαστε και θέλουμε” παρουσιάστηκε χθες Κυριακή 17/2/19,  στο κατάμεστο από γονείς και παιδιά των Σχολείων της Αβάθμιας Εκπαίδευση του Δήμου Σαρωνικού Αμφιθέατρο

Ήταν το αποτέλεσμα του προγράμματος που επί ένα περίπου μήνα “έτρεχε”, προκειμένου να υλοποιηθεί μια ιδέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σαρωνικού, με τη στήριξη του Δήμου Σαρωνικού, της Ενιαίας Α΄θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου και την οικονομική αρωγή του κου Αθανάσιου Μαρτίνου.

Σκοπός του προγράμματος ήταν, τα ίδια τα παιδιά να εκφραστούν και να περιγράψουν το πως θα ήθελαν να είναι το σχολείο που ονειρεύονται και θέλουν, στους εξωτερικούς και περιβάλλοντες χώρους του.

Η Ένωση Γονέων με την βοήθεια επιστημονικών συνεργατών και σκιτσογράφου, αποτύπωσε τις ιδέες των παιδιών σε σκίτσα, τα οποία παρουσιάστηκαν χθές στην εκδήλωση, υπό την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Προέδρων Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας επιτροπής του Δήμου (κκ Μποκουβάλας-Χαρίτος), Δντών Σχολείων και γονέων με τα παιδιά τους τα οποία καταχάρηκαν βλέποντας τις ιδέες τους να έχουν αποτυπωθεί σε θαυμάσια σκίτσα που ήταν εκτεθειμένα στην είσοδο του Αμφιθεάτρου όπως και σε ωραιότατα έντυπα τα οποία παρέλαβαν οι γονείς . Τα κάδρα με τα σκίτσα πρόκειται να παραδοθούν στα σχολεία.

Η επόμενη φάση – η πιο δύσκολη- η υλοποίηση των επιθυμιών των παιδιών -για όσες απ αυτές είναι υλοποιήσιμες- από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή και το Δήμο Σαρωνικού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά από τα 19 σχολεία ( Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Σαρωνικού.

Λεπτομέρειες για την χθεσινή παρουσίαση, αναμένεται να αναφερθούν σε Δελτίο Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 video 1. “To ταξίδι”στα σχολεία και η αποτύπωση βάσει των ιδεών των παιδιών (by Paraktios.gr)

video 2 Η παρουσίαση του προγράμματος στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση στο Αμφιθέατρο ΕΔΩ

Categories