Δ.Τ-«Πρωταθλητής» στην απορρόφηση κονδυλίων για το Δήμο Σαρωνικού, η Διοίκηση Σωφρόνη.

Τα τελευταία 4,5 περίπου χρόνια, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, έχει πετύχει να διεκδικήσει, να εγκριθούν, να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις και να εντάξει σε χρηματοδοτήσεις έργα για το Δήμο Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, αφού κατατέθηκαν από πλευράς Δήμου ώριμες κι ολοκληρωμένες μελέτες.

 

 1. Έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί

Ανάμεσα στα έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων :

 • Έργα για τη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης ( π.χ. αποκατάσταση οδού Γ. Σιδέρη στην Τ.Κ. Κουβαρά, επίστρωση Γαλάζιας Ακτής, κλπ.)
 • Η σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης Καλυβίων Κουβαρά
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών.
 • Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων.
 • Αντικατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Καλυβίων και Κουβαρά.

 

 

 1. Έργα έτοιμα προς δημοπράτηση

Υπάρχουν επίσης μια σειρά έργα που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση αλλά η διαδικασία καθυστερεί με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, (έργα όπως η κατασκευή συμπληρωματικών έργων ομβρίων Σαρωνίδας και Αναβύσσου, αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας, κλπ).

 

 1. Έργα που εκκρεμεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Υπάρχουν τέλος κι έργα για τα οποία, ενώ έχουμε ως Δήμος υποβάλλει ώριμες μελέτες, η Περιφέρεια Αττικής καθυστερεί να προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, αν και έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες η εκτέλεσή τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την αποκατάσταση του παλαιού δημοτικού σχολείου Π. Φώκαιας, την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης κυρίως οικισμού Καλυβίων και την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου της Π. Φώκαιας.

Ενώ, ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας δεν προχωράει λόγω καθυστερήσεων πληρωμής από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο «άφαντος» αντι-περιφερειάρχης Π. Φιλίππου,

έχει ευθύνη για τις καθυστερήσεις

Ο κ. Φιλίππου, ως αρμόδιος αντι-περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής θα μπορούσε αν ήθελε, να έχει συμβάλλει θετικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης των έργων που αφορούν το Δήμο μας.

 

Όμως συνειδητά δεν το κάνει, για ψηφοθηρικούς λόγους, γιατί δεν θέλει η σημερινή Διοίκηση να ολοκληρώσει το έργο της. Προτιμά από το να υπηρετήσει το συμφέρον της πόλης, να υπηρετήσει την προώθηση της υποψηφιότητάς του. Έχει και ο ίδιος λοιπόν, εκτός από την κα Δούρου, προσωπική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν το Δήμο Σαρωνικού.

Λέει συνειδητά ψέματα στους πολίτες,

για να τους υφαρπάξει την ψήφο

Ο κ. Φιλίππου λέει συνειδητά ψέματα στους συμπολίτες μας, γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους υφαρπάξει την ψήφο.

 • Ισχυρίζεται ότι για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση, ενώ γνωρίζει ότι έχει υποβληθεί προς την Περιφέρεια μελέτη για ασφαλτοστρώσεις και κατασκευή πεζοδρομίων στο Δήμο μας, με προτεραιότητα τις παραλιακές δημοτικές κοινότητες. Κι αντίστοιχη μελέτη για επισκευές στο οδικό δίκτυο προς το Υπουργείο Υποδομών. Γιατί κ. Φιλίππου δεν εγκρίνει η Περιφέρεια τα κονδύλια για το έργο όπως έκανε σε άλλους Δήμους;
 • Τους τελευταίους 24 μήνες προσπάθησε να αποτρέψει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, στηρίζοντας τη λύση της Ψυττάλειας, που γνώριζε ότι δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Γιατί κ. Φιλίππου θέλετε να διαιωνιστεί το καθεστώς των βόθρων στο Δήμο μας; Δεν ντρέπεστε για την εικόνα αυτή;
 • Την ίδια τακτική ακολούθησε και στην υλοποίηση του έργου της δημιουργίας του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με λάμπες led. Προσπάθησε να δυσφημήσει και να ματαιώσει το έργο, αλλά δεν τα κατάφερε, αλλά και πάλι εξακολουθεί να λέει ψέματα, αφού ισχυρίζεται ότι ματαιώθηκε, ενώ γνωρίζει ότι το έργο προχωρά κανονικά. Γιατί κ. Φιλίππου λέτε και σε αυτό το ζήτημα ψέματα;

Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη

Οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού κάθε μέρα που περνά, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι η υποψηφιότητα Φιλίππου, βλάπτει σοβαρά το Δήμο μας. Η πολύ χαμηλή προσέλευση τους, στην προχθεσινή προεκλογική παρουσίαση του συνδυασμού του, το επιβεβαιώνει.

Η αποστροφή των συμπολιτών μας, του προκαλεί σύγχυση και πανικό. Εκεί προφανώς οφείλεται ο ισχυρισμός που δημόσια διατύπωσε, ότι δήθεν η σημερινή Διοίκηση του Δήμου επιδεικνύει ανικανότητα στην απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων από την Περιφέρεια Αττικής, για την υλοποίηση έργων.

Ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού η Περιφέρεια είναι αυτή που είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί, επειδή δεν διαθέτει τα χρήματα λόγω των πλασματικών προϋπολογισμών που εμφανίζει, να μας χρηματοδοτήσει τα έργα που χρειαζόμαστε.

Ο κ. Φιλίππου, αντί να ζητά τα ρέστα από τη Διοίκηση Σωφρόνη, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες μας, για την ανικανότητα που επιδεικνύει ως αντι-περιφερειάρχης, σε όλα τα επίπεδα.

Φωτογραφικό Υλικό:

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

 

Categories