Δ.Τ-«Βασιλόπιτα για το Καλό»-1ο Βραβείο για το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων στο φιλανθρωπικό διαγωνισμό του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΑΝΕΛΙΞΗ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων, του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, στήριξαν το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΑΝΕΛΙΞΗ, ζυμώνοντας Βασιλόπιτα για το Καλό.

Ο διαγωνισμός «Βασιλόπιτα για το Καλό» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην Παιανία. Το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων έλαβε μέρος με την δική του βασιλόπιτα, η οποία είχε θέμα το «δέντρο της ζωής» μέσα σε μια καρδιά. Περιλαμβάνοντας παραδοσιακούς συμβολισμούς για την αγάπη, την ευτυχία και την ειρήνη, αλλά πάνω από όλα φτιαγμένη για μια ακόμη χρονιά με αγάπη και μεράκι, η βασιλόπιτα κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις του κοινού και της κριτικής επιτροπής. Η προσπάθεια των μελών του Τμήματος Ελληνικών Χορών ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες συμμετοχές και κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Το βραβείο αντιστοιχεί σε χρηματική δωρεά, την οποία ο δάσκαλος χορού κ. Γιάννης Κοντογιάννης και τα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων επέλεξαν και φέτος να διαθέσουν στην Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.).

«Για μια ακόμη χρονιά, τα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων μας έκαναν υπερήφανους, όχι μόνο για νέα διάκριση που κατέκτησαν, αλλά κυρίως με την ευαισθησία τους και τη διάθεση προσφοράς σε συνανθρώπους μας, που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους διοργανωτές του διαγωνισμού, για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που συνδυάζει τον εθελοντισμό με τη δημιουργικότητα» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Η ΑΝΕΛΙΞΗ είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, το οποίο ερευνά, δημιουργεί και εφαρμόζει καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται η στήριξη κοινωφελών φορέων και ιδρυμάτων, μέσω σχετικών πρωτοβουλιών και δωρεών.

Η Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α., με έδρα το Λαγονήσι Αττικής, μεριμνά για την προστασία, τη διαπαιδαγώγηση, την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική προσαρμογή νοητικώς υστερούντων ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

Categories