Σε τεταμένο πάλι κλίμα η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 25/2/19. video

Περί τις τρεις ώρες διήρκησε η εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/2/19 , με την μειοψηφία και τους ανεξάρτητους Συμβούλους να αναδεικνύουν ως κορυφαία ζητήματα τα έργα στη νησίδα της Λ Καραμανλή αφενός και την προσπάθεια συνέχισης του δημοτικού Συμβουλίου της 9/2/19 που είχε διακοπεί αφετέρου. Πυρά ομαδόν της μειοψηφίας κατά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποχώρησή της από την συνεδρίαση της 11/2/19 – Μόλις 17 λεπτά διήρκησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης προς το τέλος της συνεδρίασης – Σοβαρότατες με έμμεσο -αν όχι άμεσο τρόπο -οι καταγγελίες της Ανεξάρτητης Δημοτικού Συμβούλου Πέγκυς Γεωργοπούλου αναφέροντας -χωρίς να κατονομάζει εμπλεκόμενα πρόσωπα- “Ρευματοκλοπές, εκποίηση Δημόσιας περιουσίας, πώληση οικοπέδων με σκοπό τον προσπορισμό η άλλο, πώληση σε ιδιώτες περιουσίας του δήμου και εμπλοκή σε παράνομες συναλλαγές” για να καταλήξει με την φράση “Για πες αλεύρι, ο Εισαγγελέας σε γυρεύει”. Τις δηλώσεις της, ακολούθησαν αντιδράσεις κατ αρχήν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Λιοδακάκη και οργισμένη διαμαρτυρία του Αντώνη Μποστανίτη που ζήτησε από την Πρόεδρο να πάρει θέση και να καλέσει την Πέγκυ Γεωργοπούλου να κατονομάσει πρόσωπα. Η Μ.Κόλλια με σχετική της δήλωση δεν επέτρεψε την συνέχιση αυτής της συζήτησης , προφανώς για να μην ενταθεί ακόμα περισσότερο το ήδη εκρηκτικό κλίμα στην Αίθουσα. Πάντως ο Α. Μποστανίτης δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει στον Εισαγγελέα προκειμένου να κληθεί η Π Γεωργοπούλου να ισχυροποιήσει ονομαστικά τις καταγγελίες της (Η σχετική συζήτηση στην  1:05 hr του πρώτου video)

Έντονη λογομαχία (54ο min του 2ου video )μεταξύ Δ.Κατσούλη και της Προέδρου καθώς ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε που δεν του δόθηκε ο λόγος που είχε ζητήσει κατά την διάρκεια των ερωτήσεων,  προκειμένου να αναγνώσει στο Σώμα την Καταγγελία του, πριν η Μ.Κόλλια ξεκινήσει την ανάγνωση των θεμάτων της Ημερήσιας διάταξης. Η Πρόεδρος, του έδωσε τον λόγο μετά την συζήτηση του πρώτου θέματος και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δ Κατσούλης διαβάζοντας το κείμενο της καταγγελίας του, (57ο min του 2ου video) εξαπέλυσε λεκτική επίθεση πλαισιωμένη με “πλούσιους” χαρακτηρισμούς  κατά του Δημάρχου και των συμβούλων της Πλειοψηφίας με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από τον Γ Σωφρόνη, στο συμβούλιο της 11/2, ο οποίος επέριψε την ευθύνη στον Δ Κατασούλη για τα πρόστιμα που έπέβαλε στους εκμεταλλευυτές των Καντινών των Αλυκών Αναβύσσου, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Σε ότι αφορά τα έργα στην νησίδα της Λ.Αναβύσσου, ο Αντρέας Κωνσταντέλλος  έβαλε ως θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης, να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Απόφαση με την οποία να “σταματήσουν τα έργα μέχρι να εξεταστεί το ζήτημα από την Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής και να εκδοθεί νόμιμη απόφαση”. Παρά το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισήμανε στους εισηγητές ότι χρειάζονται 14 θετικές ψήφοι προκειμένου να εισαχθεί ένα θέμα ως κατεπείγον εκτός Ημερήσιας Διάταξης, και επίσης χρειάζονται πάλι 14 θετικές ψήφοι προκειμένου να είναι νόμιμη η απόφαση, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας επέμεναν να μπει το θέμα. Η Πρόεδρος υπέκυψε στις πιέσεις και έκανε την ψηφοφορία της οποίας το αποτέλεσμα ήταν 10-9 υπέρ της διακοπής των εργασιών.Σύμφωνα με την Πρόεδρο πάντως ,αυτή η απόφαση είναι άκυρη καθώς δεν πληροί τις προυποθέσεις των 14 θετικών ψήφων.

(Η συζήτηση που έγινε σε υψηλούς τόνους και αντιπαραθέσεις, ξεκινάει από το (30o λεπτό του 1ου video)

video 1

Το αντίστοιχο live του 1ου video

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10217613890162016/


2ο video

Ακόμα μία έντονη αντιπαράθεση μεταξύ  Προέδρου και εισηγητών Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας σχετικά μα τα Led καθώς οι τελευταίοι επέμεναν  δια του κου Ζεκάκου πως θα έπρεπε να συνεχιστεί το συμβούλιο που είχε διακοπεί  την 11/2/19 , στην χθεσινή συνεδρίαση.

Η Πρόεδρος απάντησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό γιατί θα έπρεπε το θέμα να περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ο μόνος τρόπος είναι να μπεί εκτός ημερήσιας διάταξης κάτι που και πάλι όμως δεν γίνεται γιατι δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των 14 θετικών ψήφων για να συζητηθεί.

Ακολούθησε και πάλι έντονη συζήτηση σχετικά με ποιανου υποχρέωση ήταν να είχε συμπεριληφθεί το θέμα των led στα θέματα του χθεσινού συνεδρίου. Καθώς η Πρόεδρος αρνιόταν κατηγορηματικά την συζήτησή του ως συνεχιζόμενο, τέθηκε σε ψηφοφορία στο συμβούλιο η δυνατότητα να συζητηθεί εκτός ημερησίας. Η ψηφοφορία είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα (10-9) υπέρ της συζήτησης όμως αυτή τη φορά η Πρόεδρος (σε αντίθεση με την προηγούμενη περίπτωση) δεν το εισήγαγε σε συζήτηση καθώς δεν υπήρχαν 14 θετικές ψήφοι κι έτσι προχώρησε στην συζήτηση των προγραμματισμένων θεμάτων.

Εκ των γεγονότων συνάγεται πως για να συζητηθεί πάλι το θέμα των led, θα πρέπει να μαζευτούν εκ νέου υπογραφές  και να εισαχθεί το θέμα εντός 15 ημερών από την υποβολή της αίτησης των ενδιαφερομένων συμβούλων

To αντίστοιχο live του 2ου video

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10217614725142890/

Categories