Επιστολή δημότη προς υποψήφιους

Διαπιστώνοντας ότι οι συνδυασμοί , οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον Δήμο μας, έχουν αρχίσει να δηλώνουν την παρουσία τους με τον πλέον επίσημη τρόπο , θα ήθελα   μέσω της ιστοσελίδας σας / Blog, ως κάτοικος , να τους υπενθυμίσω να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό τους την επίλυση των κάτωθι , τα οποία αφορούν   την υποδομή της περιοχής .

Πρέπει λοιπόν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν για την υλοποίηση :

1)Της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Δήμου με την παραλία & τον σταθμό Μετρό Κορωπίου

2)Της ολοκλήρωσης των συνδέσεων στο κέντρο του δήμου με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ( όπου υπάρχει)

3)Της απομάκρυνσης   των βαρέως τύπου οχημάτων , μηχανημάτων & υλικών από τον χώρο έξω από το κτίριο του Δημαρχείου.   .

4)Των στοχευμένων πεζοδρομήσεων και πλακόστρωση αυτών πχ της οδού Μ. Καλαβρυτινού ( βρίσκονται οι ταβέρνες) , τον παράδρομο της Ρ.Φεραίου, κτλ.

5)Της τοποθέτησης φωτιστικών στις εισόδους του κέντρου ( Καλύβια) στα σημεία που υπάρχουν κενά φωτισμού. ( είναι σε αρκετά σημεία επί των οδών : Καλυβίων , Γαλάζιας Ακτής , Αθηνών) , κτλ.

6)Της τοποθέτησης πινακίδων ονοματοδοσίας των οδών στις γωνίες των τετραγώνων .

7)Της σωστής αρίθμηση των ιδιοκτησιών ανά δρόμο.

8)Των διορθωτικών παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια και ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις προδιαγραφές τους.. Υπάρχει πλήρης αναρχία αλλά και απουσία αυτών.

9) Την μείωση των διαφόρων στύλων αλλά και άλλων διαφόρων υλικών ( γλάστρες , σκαλοπάτια κτλ)τα οποία εμποδίζουν την χρήση των πεζοδρομίων από τους πεζούς.

10)Την τοποθέτηση καθρεπτών σε διάφορες δύσκολες διασταυρώσεις πχ στην Γαλάζιας Ακτής δεν υπάρχουν σε όλες της διασταυρώσει καθρέπτες.

11)Την συντήρηση είτε αντικατάσταση των τριών ξύλινων στάσεων επί της Γαλάζιας Ακτής.

12)Την ασφαλτόστρωση των δύο χωματόδρομων που υπάρχουν στο κέντρο ( πίσω από το Δημαρχείο ) και είναι κάθετοι στην Ρ.Φεραίου.

13)Την δενδροφύτευση της νησίδας στην Καλυβίων αλλά και των παρτεριών που έχουν δημιουργηθεί στα φανάρια των διασταυρώσεων του νέου δρόμου που συνδέει την Μαρκοπούλου με την Καλυβίων , είτε την πλακόστρωση αυτών.

14)Την δημιουργία πάρκου, στα Καλύβια & στις άλλες περιοχές, με ιδιαίτερα δέντρα και φυτά με διαδρόμους περιπάτου.

15)Την ενοποίηση των είδη υπαρχόντων διαδρόμων περιπάτου στο παραλιακό μέτωπο , την ενοποίηση τους με μονοπάτια που έχουν διανοίξει κάποιοι περιπατητές με στόχο την δημιουργία ενός ενιαίου διαδρόμου περιπάτου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο του παραλιακού μετώπου.

16)Την οργάνωση του Δήμου για την ολοκληρωμένη προβολή της περιοχής.

17)Την δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος στους δρόμους όπου υπάρχουν καταστήματα ,ώστε να προσελκύεται ο καταναλωτής ( κάτοικος αλλά και ο επισκέπτης ) να περπατήσει.

Τα ανωτέρω αποτελούν το πρώτο μικρό βήμα για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής και να θεωρήσουμε ότι υπάρχει μία ελπίδα να ανακάμψει η οικονομία της αλλά και ελπίδα για μία ποιοτικότερη καθημερινότητα του κατοίκου . Να γίνουμε τέλος ένας φιλόξενος Δήμος που σέβεται τον κάτοικο , τον επισκέπτη , τον επαγγελματία.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Κ Μπελλώνιας

 

 

 

Categories